2024. május 8. - Mihály

Marakodik a Fidesz és az MDF

Megdöbbenésének adott hangot az MDF Romsics Imre, a kalocsai múzeum igazgatójának leváltása miatt; mint a párt elnöksége az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében írta, a vezetőt "a szóbeli hivatkozás szerint" a 2006-os megzsarolásával kapcsolatos bí
2009. január 24. szombat 12:37 - Hírextra
A Fidesz múlt év decemberében tájékoztatta az MTI-t arról, hogy Bagó Zoltán, a Bács-Kiskun megyei közgyűlés fideszes alelnöke jogerősen pert nyert az ellen az MDF-es politikus ellen, aki még a 2006-os országgyűlési választások előtt fenyegetéssel vádolta meg. Az érintett MDF-es politikus, Romsics Imre az MTI megkeresésére az ügy kapcsán akkor nem kívánt nyilatkozni.

Romsics Imre, a kalocsai választókerület MDF-es országgyűlési képviselőjelöltje 2006 márciusában egy sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a fideszes Bagó Zoltán fenyegetéssel próbálta rávenni, lépjen vissza a jelöltségtől. A beszélgetésről titkos hangfelvételt készített az MDF-es politikus, amelynek részleteit nyilvánosságra hozta.

A Fidesz az ügy miatt visszaléptette Bagó Zoltánt a képviselő-jelöltségtől és a pártból való kizárását is kezdeményezte, Orbán Viktor pártelnök pedig az eset miatt levélben kért elnézést Dávid Ibolyától, az MDF elnökétől.

Bagó Zoltán - akit végül nem zártak ki a Fideszből, és a 2006-os önkormányzati választáson képviselőjelöltként indítottak - az ügy miatt polgári peres eljárást indított, és büntetőfeljelentést is tett rágalmazás és magántitoksértés miatt.

A Szegedi Ítélőtábla helybenhagyta a Bács-Kiskun megyei bíróság júniusi, első fokú ítéletét, amely Bagó Zoltánnak adott igazat és jó hírnév megsértése miatt marasztalta el Romsics Imrét.

A Fidesz tájékoztatása szerint a bíróság meghallgatta a teljes, vágatlan hangfelvételt, amelyből éppen az ellentéte derült ki Romsics Imre állításainak, vagyis Bagó Zoltán nem fenyegetőzött és nem zsarolt.

Az MDF-es politikus a júniusi első fokú ítéletet követően az MTI-nek azt mondta: továbbra is fenntartja korábbi állításait, miszerint Bagó Zoltán megfenyegette a 2006-os országgyűlési választások előtt.

Az MDF országos elnöksége szombati közleményében azt írta, hogy amikor 2006-ban a választási bizottság elmarasztalta Bagó Zoltánt, akit a Fidesz visszaléptetett a képviselő-jelöltségtől, ígéretet kaptak arra is, hogy Bagó Zoltánt a párt kizárja soraiból.

Ez azonban máig nem történt meg - tették hozzá. "A maffiamódszerekkel való zsarolás" után nem sokkal Bagó Zoltán a Bács-Kiskun megyei közgyűlés fideszes alelnöke lett, majd rágalmazás vétsége miatt eljárást indított Romsics Imre ellen - írták.

"Mi, konzervatívok megdöbbentőnek és felháborítónak tartjuk, hogy Magyarországon ez megtörténhet: amíg a megzsaroltat kirúgják munkahelyéről, addig a zsarolót komoly döntéshozó, politikai pozícióba juttatják. Az MDF szerint egy normális országban nem fordulhatna elő, hogy a parlament legnagyobb ellenzéki pártja szavát megszegve egyenesen pajzsra emeli a köreiből kikerült zsarolót, amíg az áldozat kiváló szakmai múltja ellenére mondvacsinált okokból kénytelen távozni állásából" - olvasható az MDF kommünikéjében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását