2024. május 5. - Györgyi

Megkapták Szilvásy bizonyítékait a nemzetbiztonsági bizottság szocialista tagj

Megkapták Szilvásy György bizonyítékait az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista tagjai a megfigyelési és adatgyűjtési ügyben csütörtökön, miután rövid konzultációt tartottak a polgári titkosszolgálatokat irányító tárca nélküli miniszte
2008. szeptember 25. csütörtök 13:10 - Hírextra

Tóth Károly, a bizottság szocialista alelnöke közölte: a bizottság ülését Simicskó István (KDNP) többszöri kérésük ellenére sem hívta össze, ezért kérte Szilvásy Györgyöt, hogy ha nem is bizottsági ülésen, de tájékoztassa a megjelenő tagokat a bizonyítékairól. A konzultáción csak az MSZP által delegált tagok vettek részt, így csak ők vették át a telefonbeszélgetéseket tartalmazó CD-t és egy rövid leírást.


A konzultációról távozó Szilvásy György újságíróknak elmondta: Tóth Károly alelnök kérésére átadta a hanganyagot és annak írásos változatát, amelyek "az elmúlt napok állításait bizonyítják".
Tóth Károly a konzultáció után közölte, hogy a bizottság többi tagja is átveheti a bizonyítékokat a nemzetbiztonsági bizottság irodájában. Arra azonban a miniszter nem adott felhatalmazást, hogy a bizonyítékokat nyilvánosságra hozzák - tette hozzá.


A jelenlévők ma még semmivel nem tudnak többet, mint amikor bementek - jelentette ki a bizottság alelnöke, hozzátéve, hogy a testület minden tagjának joga van a titoktartási szabályok mellett meghallgatni a CD-t.


Arra a kérdésre, hogy a CD-n telefonbeszélgetések vannak-e, azt mondta: a miniszter tájékoztatása szerint igen, de még nem hallgatta meg a felvételt. Mint jelezte, az egészen biztos, hogy nem egy hívásról van szó. A politikus azt ígérte, még csütörtökön tájékoztatást ad a hangfelvételekről, a titoktartási szabályok figyelembe vételével.


A konzultáción csak az öt MSZP-s bizottsági tag jelent meg, ott volt Tóth Károly mellett Juhász Ferenc, Mécs Imre, Földesi Zoltán és Molnár Zsolt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását