2024. április 29. - Péter

Indul a kormanyszovivo.hu

Hétfőn indul a kormanyszovivo.hu, amelynek segítségével bárki nyomon követheti az interneten a kormányszóvivői tájékoztatókat, az újságírók kérdéseket tehetnek fel és visszakereshetik a korábbi tájékoztatók tartalmát.
2008. június 13. péntek 09:23 - Hírextra
Daróczi Dávid kormányszóvivő az MTI-nek pénteken elmondta: több mint két évvel ezelőtt határozták el egy olyan oldal létrehozását, amely esélyegyenlőséget kínál az újságírók számára, vagyis az országban bárhonnan online nyomon követhetővé teszi a kormányszóvivői tájékoztatókat. Fontos szempont volt az is, hogy eddig nehéz volt hiteles forrásból visszakeresni, pontosan mi hangzott el korábban egy-egy ilyen sajtótájékoztatón.

Hozzátette: az oldalon keresztül kérdéseket lehet feltenni a kormányszóvivőknek, vagy a tájékoztató aktuális vendégeinek. Előfordulhat az is, hogy a tájékoztatóval egyidőben, az interneten feltett kérdésre is válaszolnak - közölte.

A kormányszóvivő kitért arra: akinek korábbi információkra van szüksége, a kulcsszó megadásával a kormányszóvivői tájékoztatók videóanyagaiban is tud keresni, de a tájékoztatók leírt szövegét is megtalálja.

A rendszer a regisztrált újságíróknak előre jelzi a tervezett sajtótájékoztatók témáját, időpontját, helyszínét.

Daróczi Dávid tájékoztatása szerint az oldal létrehozása, az eszközökkel együtt, 200 millió forintba került. Ebben egy évnyi üzemeltetés költsége is benne van - jelezte. Mint mondta, a közbeszerzési eljárást a Synergon Nyrt. és a HP nyerte meg, az internetes oldalt a Kopint Datorg Zrt. üzemelteti.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását