2024. április 19. - Emma

Minél előbb kifizetnék a nyugdíjakat

Megkezdődtek a szükséges munkálatok a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál annak érdekében, hogy az érintettek lehetőség szerint már májusban kézhez kaphassák az emelt összegű nyugdíjat és a visszamenőlegesen járó összeget. A kormány szerdai ülésén döntött a n
2008. március 28. péntek 17:32 - Hírextra

A kormány a januári 5 százalékos nyugdíjemelés után, az inflációs előrejelzés változását figyelembe véve határozott úgy, hogy idén már az év első felében korrigálja a nyugdíjak összegét.

A nyugdíjakat érintő 5 százalékos januári emelés átlagos összege 3 600 forint volt. A tavaszi újabb, 1,1 százalékos emelés átlagosan további mintegy 850 forint járuléknövekedést jelent. Átlagosan tehát havonta 4 500 forinttal kapnak többet a jogosultak, mint 2007-ben. Az emelések után az öregségi nyugdíj átlagosan 88-89 ezer forint lesz.

A kormány természetesen ősszel is felül fogja vizsgálni a nyugdíjakat, és amennyiben szükséges, novemberben ismét kiigazítja az összegeket.

Kiadó: Kormányszóvivői Iroda

Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását