2024. május 4. - Mónika, Flórián

Gyurcsány később évértékel

Gyurcsány Ferenc nem a tavaszi ülésszak első napján, hanem egy héttel később, február 18-án tart évindító beszédet a parlamentben. A távirati iroda információi szerint a miniszterelnök február 18-án a parlamentben beszél először nyilvánosan az új kormányz
2008. január 31. csütörtök 12:24 - Hírextra
A tervek szerint közvetlenül az évindító beszéd előtt rendkívüli kormány- és frakcióülést tartanak ezzel összefüggésben.

Az új kormányzati politika lényegéről annyit tudni, hogy tervek helyett konkrétumokkal állnak elő és előre kiosztott feladatok, illetve határidők mentén halad a kormány.

A gödi oktatási központban tartott szerdai kihelyezett kormányülés után Daróczi Dávid kormányszóvivő az MTI-nek azt mondta, a miniszterelnök arról is beszél majd parlamenti évindítójában, hogy az elmúlt másfél év politikája megteremtette a lehetőséget az első szakasz lezárásához, új politikai hangsúlyok megfogalmazásához.

A szóvivő példaként említette a foglalkoztatás bővítését, a gazdasági növekedést, az adórendszer átalakítása, valamint azt, hogy több lehetőséget adjanak a leszakadóknak az oktatásban, kultúrában és a közművelődésben is. Utóbbi területen a kormány még ebben az évben konkrét intézkedéseket hoz - mondta Daróczi Dávid.

Gyurcsány Ferenc 2005-ban tartott először évindító beszédet a parlamentben.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke február 13-án tartja szokásos országértékelő beszédét, így idén előbb beszél, mint az MSZP elnöke. Tavaly Orbán Viktor Gyurcsány Ferenc parlamenti beszéde után néhány nappal tartotta országértékelőjét, akkor a Millenárison.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását