2024. április 28. - Valéria

Visszaüzent Daróczi a pápának

Ha valakinek aggályai vetődnek fel egy törvénnyel kapcsolatban, akkor az alkotmánybírósághoz fordulhat. Daróczi Dávid ezt arra reagálva nyilatkozta, hogy a pápa dicsérte a katolikus klérus ellenállását az azonos neműek párkapcsolatának hivatalos elismerés
2008. május 11. vasárnap 17:13 - Hírextra
A kormányszóvivő hangsúlyozta: van Magyarországon nagyjából egymillió ember, akik tartós kapcsolatban élnek együtt, de nem kötöttek házasságot, emiatt egy sor területen hátrányt szenvednek azokhoz képest, akik házasságban élnek.

Hozzátette: a kormány nekik szeretett volna lehetőséget adni arra, hogy a leghétköznapibb ügyekben, például az örökösödésnél vagy bizonyos szociális ügyeknél ne érje őket hátrányos megkülönböztetés. Erről szól a törvény, amelyet a kormány javaslata alapján az Országgyűlés nagy többséggel támogatott - jelentette ki Daróczi Dávid.

XVI. Benedek szombaton a magyar püspöki delegáció előtt mondott beszédében úgy fogalmazott: "jogos volt kritikátok a homoszexuálisok együttélésének polgárjogi elismerésével kapcsolatosan, mert az nemcsak az Egyház tanításával ellentétes, hanem a magyar alkotmánnyal is. Hozzáfűzte: "ez a helyzet, amelyet súlyosbít a nagycsaládosoknak juttatott támogatások rendszerének hiányossága, a születésszám drasztikus csökkenéséhez vezetett, s ezt még drámaibbá teszi a magzatelhajtások elterjedt gyakorlata."

A pápa általában is pálcát tört a házasságkötés nélküli együttélés terjedése fölött, amelyet az elvilágiasodás velejárójának nevezett. Mint mondta, ennek legfőbb kárvallottja a család, amely "Magyarországon is súlyos válságon megy keresztül. Ez jól látható a házasságkötések számának apadásán és a válások számának jelentős emelkedésén".

A magyar püspöki konferencia tagjai ötévente szokásos ad limina látogatáson tartózkodtak a Vatikánban, ahol szombaton fogadta őket az egyházfő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását