2024. április 28. - Valéria

Kormányszóvivő: A Fidesz álszent

Álszent az oktatásra és az egészségügyre hivatkoznia annak a pártnak, amelyik éppen népszavazással akar milliárdokat kivonni erről a területről.
2008. március 3. hétfő 15:34 - Hírextra

Ráadásul úgy tűnik, hogy a Fidesz politikusainak nem túl jó a memóriája: most luxuskiadásnak nevezik a közjogi méltóságok és külföldi védett vendégek biztonsága érdekében szükséges gépkocsik beszerzését, elfelejtkezve arról, hogy az elmúlt 18 évben Orbán Viktor használta a legtöbb gépkocsit – összesen nyolcat – a miniszterelnökök közül. Orbán Viktor volt ugyanis az első, akinek a szolgálati kocsikon kívül személyes használatra is tartottak fent „kincstári” autókat.

Azt a Fidesz politikusainak is illene tudni, hogy a védett vezetők védelméről – kizárólag szakmai szempontok alapján – a Köztársasági Őrezred dönt. A mostani beszerzést az indokolta, hogy a Köztársasági Őrezred nem rendelkezik megfelelő felszereltségű és műszaki állapotú autókkal.

A gépkocsikat az aktuális biztonsági igényeknek megfelelően bocsátja rendelkezésre a Köztársasági Őrezred, használatára a közjogi méltóságok, valamint külföldi védett személyek jogosultak.

A közbeszerzési eljárás alóli mentesítésre az Országgyűlés honvédelmi és rendvédelmi bizottsága adta meg a lehetőséget. Erre a beszerezni kívánt autók és felszerelések speciális rendeletetése miatt volt szükség, hiszen olyan egyedi felszereltségű, olyan műszaki védelmi eszközökkel ellátott autókról és egyéb biztonsági felszerelésekről van szó, amelyek nemzetbiztonsági szempontból nem teszik lehetővé nyílt eljárás lebonyolítását.
Kormányszóvivői Iroda

Kiadó: Kormányszóvivői Iroda

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását