2024. május 6. - Ivett, Frida

Reváns a Fidesz-nyilatkozatra

A Fidesz számára minden a népszavazásról szól, ezért nem meglepő, hogy a kormány tájékoztatási tevékenységét is a saját népszavazási kampánya részének tekinti. A valóság azonban az, hogy a kormányzati tájékoztatás tematikáját a kormányzati reformintézkedé
2008. február 13. szerda 13:19 - Hírextra
A kormányt a tájékoztatási kötelezettségének ellátása miatt alkotmánysértéssel vádolni ráadásul éppen annyira képtelen, mint felelőtlen ötlet, hiszen éppen törvényi kötelezettségének tesz eleget akkor, amikor tájékoztatja az embereket a kormányzati intézkedésekről. A Fidesznek is pontosan tudnia kell, hogy az állami szervek feladatainak – köztük a tájékoztatási kötelezettségnek – ellátása nem minősíthető kampánycselekménynek, hiszen ezt éppen 2002-ben, a Széchényi-terv és a Bozsik-program országgyűlési választások előtti hirdetései kapcsán állapította meg az Országos Választási Bizottság.

A Fidesz attól sem riad vissza, hogy pártpolitikai érdekből a jogállam szerveit is népszavazási kampánya tárgyává tegye: most ismét azt az Országos Választási Bizottságot támadja, amelynek tagjait 2006-ban a parlament 98 százalékos többséggel választott meg, és amelybe mind az öt parlamenti párt 1-1 főt delegál.

Kiadó: Kormányszóvivői Iroda
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását