2024. március 29. - Auguszta

Daróczi Dávid a megfigyelési ügyről

Daróczi Dávid szerint beismerés a Magyar Nemzet csütörtöki cikke; "a lap meghátrált egyetlen nap alatt, és elismerte, hogy a kormány soha, semmilyen megbízást nem adott pártpolitikusok törvénytelen megfigyelésére". A kormányszóvivő csütörtökön az MTI-nek
2008. április 24. csütörtök 13:10 - Hírextra
A csütörtöki Magyar Nemzet arról írt, hogy Kapolyi László, az MSZP országgyűlési képviselője, a szociáldemokrata párt elnöke 2002 végén szerződést kötött azzal a magánnyomozó céggel, amelyik vállalta, hogy Orbán Viktor leköszönt kormányfő, Simicska Lajos egykori APEH-elnök és Kalmár István, a Magyar Posta volt vezérigazgatója ellen terhelő adatokat gyűjt.

A cikk szerint a felek - a Finder Bt. és Kapolyi cége, a System Consulting - 2002. november 18-án kötötték meg a megbízási szerződést, amit néhány hónappal később úgy módosítottak, hogy a szerződő fél Kapolyi László magánszemély volt.

Daróczi Dávid kormányszóvivő szerint "öngólt rúgott a Fidesz", mert a sajtó azt is feltárta, hogy aki annak idején hasonló ajánlatokkal házalt a kormánynál, az Orbán Viktor bizalmasának, Simicska Lajosnak a tanácsadója volt. A kormány azonban akkor is határozottan nemet mondott az ajánlkozásra - tette hozzá.

A kormányszóvivő szerint jogos lehet a kérdés, hogy a Magyar Nemzet beismerő cikke után van-e még értelme annak a vizsgálatnak, amit Kiss Péter kancelláriaminiszter indított el a miniszterelnök felkérése alapján.

Erre a kérdésre azután lehet választ adni, hogy az első tájékozódás után kiderül, pontosan mivel is próbálkozott Simicska Lajos volt munkatársa a 2002-es kormányváltás után - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

ügyvéd
2008. április 25. 21:30
Nincs új a nap alatt.
Úgy látszik, már Fidesz panelekből sem. Még egyszer bele akarnak lépni ugyanabba a folyóba.
Szifo
2008. április 25. 20:41
Hazugságai miatt egy újabb perre számíthat a lap.
A szakmailag hiteles, tisztességes újságírás kívánalmainak ez a lap nem felel meg, ezért szemétkosárba való!
saxo
2008. április 24. 13:31
Mi van Daróczi? Hogy Kapolyi László Simicska Lajos munkatársa lett volna? Nahát..!
Én viszont azt állítom, hogy Kapolyi László az MSZDP elnök-tulajdonosa, aki az MSZP pártlistáján került be a parlamentbe.
Vajon, melyikünk hazudik?.....
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását