2024. május 4. - Mónika, Flórián

7,5 milliárd plusz a kórház-átalakításra

Hét és félmilliárd forint többletforrást biztosít az Egészségügyi Minisztérium kórház-átalakításra - közölte Horváth Ágnes, a szaktárca államtitkára. A kórházak alapdíja betegenként 146 ezer forintra emelkedett, míg a járóbeteg-szakellátás esetében ez az
2007. március 21. szerda 20:13 - Hírextra
Többletforrás jár azon intézményeknek is, amelyek kiemelt országos feladatot látnak el, vagy kiemelt népegészségügyi programban vesznek részt - fűzte hozzá.

Az államtitkár megjegyezte azt is, hogy TVK-többletet azon járóbeteg-szakellátást nyújtó intézményeknek biztosít a tárca, ahol önálló járóbeteg-szakrendelő van, azaz ahol nem működik fekvőbeteg-szakellátás. Mint mondta, az OEP három hónapon keresztül folyósítja a többletjuttatást.

Horváth Ágnes a területi ellátási kötelezettségről szólva hangsúlyozta: "ez nem beutalási rend (...), a kötelezettség az intézmények oldalán jelentkezik". Felhívta arra is a figyelmet, hogy egy adott önkormányzat meghatározhatja azt, mely kórházhoz tartozzanak a területén élő betegek. Az államtitkár azt is elmondta, hogy a kezelésért csak akkor kell fizetni a betegnek, ha beutaló nélkül érkezik a kórházba, vagy más kórházba szól a beutaló. Ez az összeg a kezelés 30 százaléka, de legfeljebb 100 ezer forint lehet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását