2024. május 4. - Mónika, Flórián

Magánszemély segített a Heim Pál kórházon

Egy magánszemély kifizeti a 400 ezer forintos bírságot a Heim pál Gyermekkórház helyett - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Harmat György az intézet főigazgatója.
2007. március 21. szerda 16:23 - Hírextra
Egy hete három határozatot hozott az Egészségbiztosítási Felügyelet. Az egyikben a fővárosi Heim Pál Gyemekkórházat jogerősen 400 ezer forint bírsággal sújtották, amiért 5 ezer forintos kauciót szedtek azoktól, akik TAJ-kártya, vagy beutaló nélkül érkeztek. Három olyan konkrét esetről tudnak, amikor a betegek kifizették az 5 ezer forintot. A kórház igazgatója már visszavonta a kaucióról szóló belső utasítást.

Kedd este telefonon kereste fel a Heim Pál Gyermekkórházat egy magánszemély azzal, hogy kifizeti a Felügyelet által kirótt 400 ezer forintos bírságot. Felajánlását azzal indokolta, hogy a bírságot a gyermekellátásra szánt pénzből kellene kifizetnie a kórháznak, így még kevesebb jutna a gyermekek gyógyítására - mondta Harmat György. A Független Hírügynökség kérdésére, hogy mit tudnak az adományozóról a kórház főigazgatója annyit mondott: egyelőre egy név és egy telefonszám áll rendelkezésükre, és várhatóan szerda este veszik fel vele a kapcsolatot.

Az Egészségbiztosítási Felügyelet 3 millió forintos bírsággal sújtotta jogerősen a debreceni Kenézy Gyula Kórházat is, mert 16 beteg nem jutott megfelelő kemoterápiás kezeléshez. A szekszárdi Balassa János Kórház még nem kapott pénzbírságot, egyelőre csak felszólították arra az intézményt, hogy ne halasszák el az előre tervezhető, nem sürgős műtéteket akkor sem, ha túllépték az OEP által finanszírozott keretet.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását