2024. május 21. - Konstantin

Összefogás a Margit kórházért

Óbudán és az agglomerációjában élő százezrek zavartalan egészségügyi ellátásának megőrzése érdekében minden jogi lehetőséget, bírósági eljárást igénybe vesz a városrész önkormányzatával együtt a fővárosi Fidesz-frakció, hogy a Margit kórház továbbra is va
2007. március 21. szerda 15:15 - Hírextra
Erről Tarlós István frakcióvezető és Bús Balázs, III. kerületi polgármester beszélt azon a szerdai tájékoztatón, amelyen Csókay András idegsebész professzorral együtt bírálták a Margit kórház szülészeti és sebészeti osztályának, szerintük szakszerűtlen és embertelen bezárási szándékát.

Tarlós István közölte, erkölcsileg bűncselekménynek tartja ezt a kormányzati szándékot, ami akár tényleges bűncselekmény is lehet. Jelenleg ugyanis érvényes jogszabály zárja ki annak a lehetőségét, hogy kórház sebészet nélkül működjön - tette hozzá.

A politikus elmondta, hogy a 30 éves infrastruktúrával rendelkező Margit kórházban évente több szülést, csaknem kétezret vezettek le eddig, mint a XIX. századi körülményekkel rendelkező János kórházban. Tarlós István úgy vélte, hogy sokkal inkább valamilyen személyi, politikai ok áll a kórházat ellehetetlenítő döntés mögött, nem valós szakmai érv. A frakcióvezető hangsúlyozta azt is, hogy a Fővárosi Közgyűlésben nem szavaznak meg semmilyen olyan döntést, ami a Margit kórház számára hátrányos.

Bús Balázs (Fidesz) felhívta a figyelmet arra, hogy az új betegellátási rendszerben az óbudaiaknak 16 intézménybe kell majd eljárniuk. Abszurd, nonszensz dolognak tartja, hogy 50 szülészeti ágyon elláthassanak 450 ezer embert a jövőben. Rámutatott arra is, hogy sebészeti részleg hiányában az ÁNTSZ várhatóan nem ad majd működési engedélyt a Margit kórháznak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását