2024. május 5. - Györgyi

Laborc feljelentése, amikor visszanyal a fagyi

Laborc Sándor 2008-ban feljelentést tett az ügyészségen az UD Vagyonbiztosítási Zrt. ellen, mivel a gyanú szerint jogtalanul gyűjtött adatokat. Azóta megváltozott a helyzet, és a feljelentőből gyanúsított lett. Miért is?
2010. november 17. szerda 19:20 - Forján-Vass Máté
A kezdet

Az MDF-től indult…
A cég „ismertsége” az MDF-től indult. Almássy Kornél meg akarta szerezni a pártelnöki széket. A vitája elmérgesedett Dávid Ibolyával. A pártelnökasszony azzal vádolta, hogy Almássy az UD-vel gyűjttet információkat róla. Dávid Ibolya feljelentést is tett az ügyben, amit elutasítottak, sőt ma már ő is gyanúsított az ügyben, ahogy párttársa Herényi Károly is.
Laborc Sándor 2008-ban tett feljelentést az UD Zrt ellen, egy NBH nyomozati anyag alapján. A vád szerint a Zrt. jogosulatlanul gyűjtött információkat.

Akkoriban "árnyék-titkosszolgálatnak" nevezték az UD Zrt-t. A cég eredetileg egy MDF-n belüli harc után vált ismertté: Almássy Kornél akkori képviselő (aki éppen a pártelnöki pozícióért indult) megvádolta Dávid Ibolyát, hogy megfigyelteti.

A feljelentés idején máris megindultak a politikai csatározások. Az MSZP a Fidesz nyakába varrta, hogy ők kértek adatgyűjtést az UD-től. Akkoriban azt állította Szilvásy György, hogy Bajnai Gordon, későbbi miniszterelnökkel is „foglalkozott” a cég.

Horváth József, az UD Zrt. vezetője akkor úgy fogalmazott: nem cége az igazi célpont, hanem a Fideszt támadják az UD-n keresztül.

Bonyodalom

Az ügyészség végül több vádpontot is ejtett az UD-vel kapcsolatban. Ezután megfordult a politikai széljárás, és a Fidesz kezdett politikai megrendelésről beszélni.

Laborc Sándor miután az ügyészség visszautasította a vádakat nem maradt tovább az NBH élén, helyét Balajti László vette át 2009. szeptember 1-én.

A Fidesz az elszámoltatás keretein belül vizsgálta meg a vagyonbiztonsági cég ügyét is. Ez idő tájt sokszor hangoztatta Demeter Ervin fideszes honatya, hogy törvénysértést követtek el többen is, mint például Laborc Sándor, vagy Szilvásy György, akkori titokminiszter is. A kézzelfogható bizonyíték soha nem került a média elé, ahogy korábban sem, de az ügyészségen több esetben is feljelentést tett a fideszes képviselő.

Mindenki gyanús

Az ügyben számos embert meggyanúsítottak. Először az UD Zrt vezetőit, köztük azt a Horváth Józsefet, akit a Fidesz az eljárás alatt kinevezett a katonai hírszerzés élére.

Amióta megfordult a tendencia, és az ügyészségi döntés alapján a Fidesz került nyeregbe, Szilvásy György volt miniszter és Tóth Károly volt szocialista képviselő ellen is eljárás indult Demeter feljelentései nyomán.

A Katonai Ügyészség eközben Laborc Sándor ellen indított nyomozást, sőt idő közben természetesen Demeter Ervin is megtette a maga feljelentését.

Az ügyészség eljárást folytat Laborc ellen hivatali visszaélés és más bűncselekmények miatt. A hírek szerint ehhez vették hozzá azt az ügyet, amit a fideszes képviselő feljelentése nyomán indítottak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

lehet más a kannás bor
2010. november 18. 14:53
Laborc egy komolytalan bohóc. Persze ettől még mehet a börtönbe...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását