2024. május 3. - Tímea, Irma

Szekeres: a Fidesz programja csak növelné a hiányt

Szekeres Imre szerint a Fidesz gazdaságpolitikai programja felrúgná a kialakított egyensúlyt és növelné az államháztartás hiányát.
2010. március 19. péntek 14:48 - HírExtra
Az MSZP elnökhelyettese pénteki budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, a pártja által meghirdetett gazdaságpolitikának világosak a céljai: munkát, a megélhetést és a biztonságot akarják biztosítani az embereknek.

Mint mondta, a válságból kivezető úton a fő céljuk a gazdasági növekedés beindítása volt és a következő időszakban évi négy százalékos GDP-növekedéssel számolnak.
Hozzátette, az MSZP szerint a gazdaságban négy kitörési pont van: a foglalkoztatás növelése, az innováció, a kis- és közepes vállalkozások támogatása, valamint a húzóágazatok kijelölése és fejlesztése.

Szekeres Imre kiemelte: fenn kell tartani a költségvetés egyensúlyát.Véleménye szerint a Fidesz programjának gazdasági fejezetében hat konkrétum van, ami szerinte "nem túl sok".

A szocialista politikus elfogadhatatlannak tartja, hogy a Fidesz felrúgná a kialakított egyensúlyt és növelné az államháztartás hiányát.Felhívta a figyelmet arra, hogy a legnagyobb ellenzéki párt programjában nincs szó adócsökkentésről. A Fidesz könnyű álmot ígért, de minden garancia nélkül, ami nagyon veszélyes - fogalmazott.

Szekeres Imre megismételte, hogy a szocialista szakpolitikusok készek a vitákra, hiszen a választóknak tudniuk kell, mi és ki szolgája az érdekeiket.Arra a kérdésre, mit gondol a Fidesz gazdasági tényfeltáró bizottsága vezetőjének eddigi nyilatkozatairól, azt válaszolta: a kormányzati átadás-átvételt törvény szabályozza, és ennek szigorú rendje van. Jelezte, a folyó kötelezettségeket és a mérleget március 12-én átadták az Állami Számvevőszéknek.

Azt javasolta Varga Mihálynak, a testület vezetőjének, hogy ezt olvassák el.
A szocialista elnökhelyettes leszögezte: nagyon nagy gonddal ügyelnek majd a minisztériumi átadás-átvételekre is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását