2024. május 5. - Györgyi

Rezsicsökkentő Orbán

Orbán Viktor szerint Magyarország jobb annál, és sokkal többre képes, mint amennyit ma mutat magából. A Fidesz elnöke az EU-tagországok budapesti nagyköveteivel folytatott csütörtöki tárgyaláson azt is mondta: ha pártja kormányra kerül, azért fog dolgozni, hogy az emberek fizetésének minél kisebb része menjen el a rezsire.
2010. március 18. csütörtök 18:18 - HírExtra
A találkozó részleteiről Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője közleményben tájékoztatta az MTI-t.
Mint írta, a megbeszélésen elhangzott, hogy Magyarország változás előtt áll, amelynek már csak a mértéke kérdéses.

Közlése szerint Orbán Viktor a diplomaták előtt beszélt arról is, hogy "a nemzeti ügyek kormánya" adócsökkentésre, a korrupció és a bürokrácia visszaszorítására, a közpénzügyi és az önkormányzati rendszer megreformálására vállalkozik.

Szóba került a külföldi tulajdonban lévő közszolgáltatási cégek működése is: ezzel kapcsolatban a Fidesz elnöke emlékeztetett arra, hogy az ezekkel a cégekkel kötött szerződések több mint tíz éve születtek, ezért ezeket egyenként át kell tekinteni, és ahol lehet, meg kell állapodni - írta Szijjártó Péter.

Orbán Viktor elfogadhatatlannak nevezte, hogy Magyarországon több millió ember fizetésének 70-80 százalékát felemésztik a közüzemi díjak, "ezért a nemzeti ügyek kormánya az első perctől kezdve azért fog dolgozni, hogy a fizetések minél kisebb része menjen el a rezsiköltségekre".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását