2024. május 5. - Györgyi

Hihetetlen ítélet! 3,6 millió büntetés 35 milliárdért!

Princz Gábor és a postabank. Az ügy elég régi, ítélet mégis csak most született - már ha a nevetséges nagyságú büntetésösszeget ítéletnek lehet nevezni. Ezt olvasva azonban sokaknak kinyílik a bicska a zsebében és joggal mondja: ez minden, de nem igazságs
2009. február 12. csütörtök 13:39 - Pásztor Balázs
Tizenkét év! Ennyit kellet várni arra, hogy pont kerüljön a Princz ügy végére. Csakhogy a pont nevetséges. 35 milliárdról van ugyanis szó. És kimondták: bűnös, hanyag kezelés. Az ítélet: 3,6 millió büntetés. Nem, ne számoljanak. Kurva kevés. Még annál is kevesebb. Főleg ha hozzávesszük, hogy Princz fizetése 8, 8 millió forint volt - akkor, és azóta volt némi infláció is. A három másodrendű vádlott fejenként 1,5 millió büntetést kapott. Sőt, négyüknek együtt kell kifizetniük a per 3 milliós költségeit. Hatalmas veszteség. Takarítás közben ezen összegek tripláját találhatják meg otthon egy-egy elhagyott aktatáskában.

Az igazi baj az, hogy kimondták, hogy bűnös, de ennek gyakorlatilag semmi következménye nincsen. Az összeg nevetséges, morálisan nehezen lehetne lejjebb csúszni, és a haszon még mindig jobban érdekel mindenkit, minthogy meggondolja: büntetett előéletű emberrel leálljon-e üzletelni. Gyakorlatilag Princz megúszta, hiába mondták ki jogerősen, hogy bűnös. Éljen a magyar „igazságszolgáltatás”.

Ráadásul Prinz váltig állítja ártatlanságát, így szerinte egy forint befizetése is sok - persze csak morális értelemben, ezt ő is hozzáteszi. Jelentkezzen, aki az összeg egytizedéért meglátogatná? Ott hátul lehet sorban állni.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

sonata
2009. február 12. 14:56
Szebb jövőt mindenkinek!
Valóban rettenetes ez a korrupció felsőszinten is,de elgondolkoztatok azon mit is lehetne tenni 36 milliárddal?
Egyetlen példa:Megvehetnék egy régi Tsz épületet,néhány mezőgazdasági gépet,és néhány embert is foglalkoztathatnék.Ezzel földet megművelném így lenne takarmány az állatoknak,sőt még exportra is maradna.Ma Magyarországon nem állítunk elő szinte semmit.Nem termelünk,így nincs mit kínálnunk.Ha pedig nincs áru amit eladhatunk,nincs kereskedelem.Ha nincs kereskedelem az egyenes út a gazdaság összeomlásához.Kissé leegyszerűsítve írtam ezen sorokat,de higgyétek el nincs jelentősége ki kormányoz,mert egyiket sem érdekli az ország jövője.....és nem is érdekelte sohasem!
Azonban hosszútávon ők is tévednek de óriásit!Mert közeleg az idő amikor két zsák pénzéért sem kap majd semmit.Mint anno a pengő esetében.Ha senki sem állítja vissza a mezőgazdság-állattenyésztés-húsfeldolgozás ágazatát ,plusz a könnyűipart ,ennek a szép országnak vége!Ez égetően fontos lenne,fontosabb mint a politikusok zsebeit tömni,akik szemrebbenés nélkül hamis elméleteikkel kábítanak bennünket.
PAPO
2009. február 12. 14:51
hát ez van lopj 25 milliárdot fizess 3,5 milliót.leszakad a pofámm.
tőibből él mit marci hevesen. HOL ITT AZ IGÁSSÁG??????
EZÉRT VAN ITT AZ ORSZÁG AHOL VAN --HISZ SZABAD A RABLÁS MINDEN SZINTEN, SZEMÉT TOLVAJ RABLÓ BANDA, TAKARODJATOK MASZOPOS DISZNÓK.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását