Hihetetlen ítélet! 3,6 millió büntetés 35 milliárdért!

Princz Gábor és a postabank. Az ügy elég régi, ítélet mégis csak most született - már ha a nevetséges nagyságú büntetésösszeget ítéletnek lehet nevezni. Ezt olvasva azonban sokaknak kinyílik a bicska a zsebében és joggal mondja: ez minden, de nem igazságs

Tizenkét év! Ennyit kellet várni arra, hogy pont kerüljön a Princz ügy végére. Csakhogy a pont nevetséges. 35 milliárdról van ugyanis szó. És kimondták: bűnös, hanyag kezelés. Az ítélet: 3,6 millió büntetés. Nem, ne számoljanak. Kurva kevés. Még annál is kevesebb. Főleg ha hozzávesszük, hogy Princz fizetése 8, 8 millió forint volt - akkor, és azóta volt némi infláció is. A három másodrendű vádlott fejenként 1,5 millió büntetést kapott. Sőt, négyüknek együtt kell kifizetniük a per 3 milliós költségeit. Hatalmas veszteség. Takarítás közben ezen összegek tripláját találhatják meg otthon egy-egy elhagyott aktatáskában.

Az igazi baj az, hogy kimondták, hogy bűnös, de ennek gyakorlatilag semmi következménye nincsen. Az összeg nevetséges, morálisan nehezen lehetne lejjebb csúszni, és a haszon még mindig jobban érdekel mindenkit, minthogy meggondolja: büntetett előéletű emberrel leálljon-e üzletelni. Gyakorlatilag Princz megúszta, hiába mondták ki jogerősen, hogy bűnös. Éljen a magyar „igazságszolgáltatás”.

Ráadásul Prinz váltig állítja ártatlanságát, így szerinte egy forint befizetése is sok - persze csak morális értelemben, ezt ő is hozzáteszi. Jelentkezzen, aki az összeg egytizedéért meglátogatná? Ott hátul lehet sorban állni.