2024. május 6. - Ivett, Frida

Megykezdődött a Zsanett-per

Súlyos bűncselekményekkel vádol E. Zsanett pótmagánvádlóként öt rendőrt abban a büntetőperben, amely hétfőn kezdődött meg a Fővárosi Bíróságon.
2008. november 17. hétfő 11:39 - Hírextra
A másfél éve kipattant ügyben a 21 éves lány következetesen állítja, hogy öt rendőr 2007. május 4-én hajnalban közúti ellenőrzés során megállította Budapesten, egy sötét mellékutcába vitte, majd ketten megerőszakolták.

A rendőrök ugyanakkor mindvégig tagadták bűnösségüket. Az ellenük indult közvádas büntetőperben az elsőfokú bíróság csupán az ügyészség által kötelességszegés miatt emelt vádban mondta ki bűnösségüket, amiért nem jogerősen pénzbüntetést, illetve megrovást szabott ki.

Eközben Zsanett ellen is büntetőeljárás indult hamis vád miatt, ám ezt - éppen a pótmagánvádas ügy miatt - felfüggesztették. A hétfőn megkezdődött eljárásban ismertették a pótmagánvádat, mely szerint 2007. május 4-én hajnalban a rendőrök megállították Zsanett autóját a Múzeum körúton.

Először a be nem kapcsolt biztonsági öv, majd az úti okmányok miatt vonták kérdőre az intézkedő rendőrök a fiatal lányt, és arra céloztak, hogy pénzzel el lehet intézni az ügyet.

A pótmagánvád szerint miután Zsanettnél nem volt pénz, beültették a rendőrautóba, azután egy szűk utcában megálltak, és két rendőr megerőszakolta a lányt.

"Nincs több időnk! Hagyjátok abba! Nem éri meg! - felkiáltásokkal félbeszakították a cselekményt, visszavitték a Múzeum körútra a lányt, és autójában hazakísérték. Ekkor Zsanettnek még húszezer forintot kellett adnia rendőröknek, akik megfenyegették, hogy "ha beszél, a világ legrosszabb dolga történik vele". A lány mindezt a XIII. kerületi rendőrkapitányságon elmondta.

Az öt rendőrt részben tettesként, részben bűnsegédként vádolja a sértett hivatalos személy által elkövetett kötelességszegéssel, hivatalos eljárásban színleléssel elkövetett személyes szabadság megsértésével, erőszakos közösüléssel és súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolással.

Az elsőrendű vádlott a hétfői tárgyaláson a bíró egyetlen kérdésére sem válaszolt, nyomozati vallomása szerint csak annyi történt, hogy hazavitték a lányt, mert sírt és nem voltak nála az iratai.
Az E. Zsanett által a rendőrök ellen indított pótmagánvádas büntetőeljárás a vádlottak meghallgatásával folytatódik.

A következő, szerdai tárgyaláson várhatóan a sértettet, azt követően pedig a tanúkat és a szakértőket hallgatja meg a Fővárosi Bíróság.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását