2024. május 5. - Györgyi

Benkõ a csapathajókra is koncentrál

Benkõ Zoltán még csak 25 esztendõs, de már a második olimpiáján vett részt. Athénban 1000 párosban állt rajthoz, 2008-ban azonban már egyedül próbálkozott. A kajak egyesek egy kilométeres döntõjét a kilencedik helyen zárta.
2008. október 30. csütörtök 19:27 - Hírextra
- A 2004-es athéni olimpia után Pekingben is vízre szálltál. Melyik ragadott jobban magával?
- A kínai olimpia sokkal jobban tetszett, mint a négy évvel ezelõtti. Athénban még nagyon fiatal voltam, nem is tudtam annyira átélni az ötkarikás hangulatot. Peking nagyon jó oldalát mutatta, ám úgy érzem, hogy nem ez az igazi arca. Az elmúlt esztendõhöz képest teljesen más kép fogadott bennünket, egy év alatt sokat változott az ország. Minden részletre precízen figyeltek, a miliõ is szuper volt.

- Milyen volt versenyezni?
- Készültünk az ottani helyzetre, a magas páratartalomra, de ezt egy vihar kimosta, így ideális körülmények között álltunk rajthoz. Maga a verseny remek volt, de a döntõ után keserû szájízzel szálltam ki a hajóból. Ez a finálé volt az idei egyik legrosszabb futamom, noha kihajtottam magam, nem állt úgy össze a pálya, ahogy azt gyakoroltam.

- Más sportágak küzdelmeire volt alkalmad kilátogatni?
- Igen, elég hamar kiutaztunk, így kint voltunk Cseh Laci elsõ ezüstjén, a 400 vegyesen. A vízilabdások aranymeccse fantasztikus élmény volt, teljesen magával ragadott a hangulat. Az olimpia csodálatos volt, nagyon jól éreztem magam, maradandót hozott az életembe, a viadal azonban sajnos, nem az elõzetes várakozásaim szerint alakult.

- Hogyan tovább?
- Az edzéseket november elején kezdem. Nem tervezek komolyabb változtatást az elõzõ évekhez képest, az elkezdett munkát szeretném folytatni. Az biztos, hogy csapathajókban is ki szeretném próbálni magam a következõ esztendõkben.Benkõ a csapathajókra is koncentrál
Forrás: xlsport
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását