2024. április 29. - Péter

Benkő Zoltán döntős K-1 1000 méteren

Benkő Zoltán kajak egyes 1000 méteren bejutott a pénteki döntőbe, miután középfutamában a harmadik helyen végzett.
2008. augusztus 20. szerda 09:42 - Hírextra
A Győri Graboplast VSE 25 éves lapátforgatója a második futamba kapott besorolást, s akárcsak az elsőből, innen is az első három csatlakozott a finálés szereplést már hétfőn kiharcoló három kajakoshoz.

Az ebben a számban vb-4. és Eb-2. magyar versenyző jól rajtolt, az élre is állt, de vele tartott a horvát Stjepan Janic, a német Max Hoff és a portugál Emanuel Silva is. A táv felénél Janic állt az élre, egy fél hajónyi előnyre tett szert, majd a finisben Hoff vette át a vezetést, a harmadik helyért pedig nagy csata alakult ki Benkő és Silva között. A portugál a végén berúgta hajóját, de Benkő így is egy hajszállal megelőzte őt.

"Szoros lett a vége, nem éreztem, hogy a portugál így fel fog jönni - kezdte értékelését az MTI-nek Benkő. - Láttam, hogy a német és a horvát ott van mellettem, a portugálra nem számítottam. Úgy érzem, nagyon besavasodtam.

A szembeszél sose fekszik nekem, így most sem feküdt, a végén nem tudtam kiadni magamból azt, amit igazán tudok. Ugyanúgy mentem, mint múltkor szélcsendben, ötszáznál már éreztem, hogy egy kicsit nyújtanom kellene, fel is jöttek rám, el is mentek mellettem, de a végére már nagyon bekötöttek az izmaim. Ezzel együtt továbbra is a negyedik-hatodik hely valamelyikére várom magam."

A szerdai versenynap másik magyar érdekeltségű futamát, a kenus párosok 1000 méteres középfutamát - Kozmann Györggyel és Kiss Tamással - 10:30-kor rendezik.



Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását