2024. április 27. - Zita

Aranyérmet hoztak el a lányok

Aranyérmet nyert a magyar 3x3-as lány jégkorong-válogatott a dél-koreai Kangvonban zajló IV. téli ifjúsági olimpián (YOG).
2024. január 25. csütörtök 13:09 - HírExtra

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) csütörtöki tájékoztatása szerint a nemzeti csapat a döntőben harcos, kemény mérkőzésen 10-2-re győzte le a házigazdák együttesét, ezzel megszerezte Magyarország első aranyát az ifjúsági téli olimpiákon. Korábban nemzetközi csapatokban voltak már magyarok, akik külföldi csapattárssal nyerni tudtak, de ez az első "színmagyar" arany. Kangvonban Magyarország a 18. nemzet a 79-ből, amely aranyérmet szerzett.
    
"Hat nap alatt kilenc meccset játszottunk, ami nagyon megterhelő volt, fizikailag és lelkileg egyaránt nagyon sokat kivett belőlünk, de megvan, amiért küzdöttünk, úgyhogy nagyon boldog vagyok" - nyilatkozott a magyar válogatott egyik kiválósága, Polónyi Petra. "Azzal a határozott céllal jöttünk ide, hogy a végén mi énekelhessük a magyar himnuszt a jégen, eszméletlenül boldog vagyok, hogy sikerült, bár még mindig nem igazán hiszem el."
    
A csapatkapitány Weiler Krisztina elárulta, a meccs előtt azt mondta a csapattársainak, próbálják meg kizárni, hogy a hazaiak ellen játszanak, és "használják fel" ellenük a hazai pályát, ami sikerült is.
    
"Egyébként nekem már reggel nagyon jó érzésem volt, valamivel korábban ébredtem, mint kellett volna, de jó gondolataim voltak - éreztem, hogy ma aranyat szerzünk. Ez eddig pályafutásunk legnagyobb sikere, az aranyérem pedig egyszerűen gyönyörű" - lelkendezett.
    
Marleen Collins Delaney szövetségi kapitány úgy vélekedett, hogy ez az eredmény biztosan bekerül a történelemkönyvekbe.
    
"Nemcsak egy jó meccsünk volt, hanem az egész tornán nagyon jól játszottunk, megbecsültük a korongot, jól hoztuk el a szabad korongokat, jól védtük a sávokat a pályán, és remekül támadtuk az ellenfél kapuját. Ebben rejlett a csapat ereje. A háttérstábnak köszönhetően a lányok jól bírták a sorozatterhelést, mert az elmúlt napok nagyon intenzívek voltak ezeknek a fiatal lányoknak, úgyhogy muszáj is este megünnepelni az aranyérmet" - tette hozzá.
    
Az éremátadásnál a női jégkorongtorna elnöke, Kolbenheyer Zsuzsanna működött közre.
    
Csütörtökön a magyarok még alpesi síben voltak érdekeltek. A lesikló számok előtt, a bemelegítés során Schneider Milán - mint utóbb kiderült - ujjtörést szenvedett. Ennek ellenére odaállt mindkét futam rajtjához, és a 20. helyet szerezte meg. A lányok mezőnyében Körtvélyessy Dóra 23. lett.
 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását