2024. április 29. - Péter

Benkő Zoltán a középfutamba jutott K-1 1000 méteren

A kajakos Benkő Zoltán 1000 méteren előfutamában a második helyen végzett, így bejutott a szerdai középfutamba a pekingi olimpián.A Győri Graboplast VSE 25 éves lapátforgatója mindjárt az első futamba kapott besorolást, a három előversenyből csak az elsők
2008. augusztus 18. hétfő 09:44 - Hírextra
Az ebben a számban vb-4. és Eb-2. magyarnak erre reálisan nem volt esélye, hiszen vele együtt készülődött a rajtra a világ- és Európa-bajnoki címvédő brit Tim Brabants és a svédek klasszisa, Marcus Oscarsson is. A küzdelmet aztán Brabants nyerte magabiztosan, végig vezetve, a skandináv előtt célba érkező Benkő pedig szerdán harcolhatja ki a legjobb kilenc közé kerülést.

"Az elképzelés az volt, hogy másodikként jussak tovább, esetleg elsőként, de az utóbbi lehetőséggel azért komolyan nem számoltam. Jó a pálya, az egyetlen gond az, hogy még mindig van hínár, főleg a felevező részen, ott könnyen ráakadhat egy a hajóra. Akivel ez megtörténik, annak nincs szerencséje. A következő feladat a középdöntő, ahonnan kötelező lesz továbbjutnom" - mondta az MTI-nek Benkő.

Az Olimpiai Parktól mintegy egyórányi autóútra fekvő Sunji regattaközpontban egyébként kissé foghíjasak a 37 ezer nézőnek helyet biztosító lelátók, magyar szurkolásban azonban ezúttal sincs hiány.

Az 1000 m-es férfi kajaknégyes tagjaként később vízre szálló Beé István papája és néhány fős "rezesbandája" kereplőkkel és dudákkal (veszélyes tárgynak minősülő dobverőiket elvették a bejáratnál) felszerelkezve már órákkal a rajt előtt hangolt a tribünön, a színes kis csapat - mindegy, hogy éppen hol rendezik az aktuális viadalt - jó évtizede elmaradhatatlan "kelléke" a kajak-kenu világversenyeknek.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni:
http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását