2024. április 28. - Valéria

A kajak-kenu jövőjéről tárgyaltak

A Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) elnöksége keddi ülésén megvitatta a sportág jövőbeli stratégiájának vázlatát, amely számba veszi a legfontosabb feladatokat és részletesen bemutatja azt az új szakmai szervezeti struktúrát.
2008. október 21. kedd 21:30 - Hírextra
Az MKKSZ november 21-ére rendkívüli közgyűlést hívott össze, amelyen több ponton is kezdeményezi az alapszabály módosítását. A változás egyik legfontosabb oka, hogy új alelnöki struktúra alakulna ki, az általános alelnök mellett - aki ezek után a gazdálkodást is felügyeli - a szakmai alelnök kifejezetten a szövetség versenysport részéért lenne felelős.

Új elemként a szövetség szervezetileg is jelezni kívánja, hogy a következő időszakban a sportági fejlesztésekre, regionális kapcsolatok erősítésére helyezné a hangsúlyt, ezért életre hívná a fejlesztési alelnöki posztot. A változások a szakmai részt is jelentősen érintenék, a létrehozandó szakmai igazgatói státusz mellett a konkrét válogatottakkal kapcsolatos feladatokat a két kapitány – felnőtt és utánpótlás – látná el.

A szövetségi kapitányi posztot 1997 januárja óta betöltő Angyal Zoltán jelezte, bár kitölti áprilisig szóló szerződését, utána nem kívánja folytatni ezt a munkát.Az új posztokat a tervek szerint a szövetség a közgyűlést követően kiírandó pályázatok útján kívánja betölteni.Az elnökségi ülésen megjelent Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) ügyvezető igazgatója, aki a grémium előtt tolmácsolta a MOB elismerését a sportág elmúlt három olimpián nyújtott kiváló teljesítményéért.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását