2024. május 12. - Pongrác

Olimpiai Show - percről percre a megnyitóról

Pontban két órakor megkezdődött a minden idők legnagyobbjaként beharangozott XXIX. Nyári Olimpia Pekingben. Kövesse velünk a lélegzetelállító pillanatokat, a Hírextrával máris a káprázatos Madárfészekben érezheti magát!
2008. augusztus 8. péntek 13:54 - Hírextra


Ferde szemmel: a nap kérdése
Afganisztánban hogyan lehet készülni bármire? Nagy-Britek: Am an Englishman in Peking. Tuvalu először van itt. De hol is van amikor nincs itt? Franciáknak Sarkozy integet, a lengyel lányok rózsaszín csinosban.



Szolgálati közlemény: a szerkesztőségi internet elszállt, de nem adjuk fel. Az idő 17:22. Megértésüket köszönjük.

Ferde szemmel: vallomás
Megvan: a jordániai lány a nyerő. Nem csak kecsesen markolta a zászlót, de meglepően volt szép. Na várjunk, Szudánnál is feltűnt egy gyöngyszem. Valójában ha nem lennének ezek a kellemes élmények, csúnyánhamar lehetne elaludni, ebben az emberfolyamban.

Jönnek sorban a nemzetek: szomszédaink közül Horvátország is felvonult. Tradicionális színeikben pompáznak: pirosban s persze fehérben.

Ferde szemmel: mustra 5
A spanyolok Fülöp herceg és Juan Antonio Samaranch szemeinek kereszttüzében kissé fáradtan, mintha túl sok paella-t ettek volna. Bermuda zoknitérdben, Kongó csúnya kékben, Irak mégcsúnyább zöldesben, de legalább itt vannak. Az iráni nők kendőben fognak sportolni is? Kammerer jókedvű. A lányok ruhája okés, a fiúkéról annyit, hogy inkább a lányok. Hajrá gyerekek!

Erre vártunk, s végre jönnek: a mieink is megjelennek a hajlatban. Kammerer Zoltán viszi a magyar nemzeti zászlót, s mögötte a 174 fős magyar olimpiai csapat. Ők a mi reménységeink, még akkor is, ha természetesen nincs mindenki jelen ezen az életreszóló estén. Ettől függetlenül egész nagynak tetszik a csapatunk, Kammerer Zoli mosolyog, Schmidt Pált is jó kedvében találjuk, s a csapatunk szép lassan elfoglalja helyét a stadion közepén.

15:56: megjöttek a magyarok, egész sokan vagyunk.



Igazi sportnagyhatalom, érkezik a spanyol csapat! Méghozzá kitűnő bevonulóval: a fiúk pirosban, a lányok sárgában s megfelelően variálva máris kész az élő spanyol zászló. Samaranch talpon, Fülöp herceg talpon, feltűnik Rafael Nadal is.

15:54

Ferde szemmel: mustra 4
Ezek az arab fiúk ezekben a ruhákban annyira néznek ki sportolónak, mint Jasszer Arafat regényírónak. A zászlólengetést egyébiránt tanítják valahol? És ha valaki nem lenget azt seggbe rúgja egy titkos kínai ügynök? A ghánaiak majdnem eltáncolták a törzsi örömtáncot, a kanadaiak sapkáját viszont biztos nem Versace tervezte.

Széles mosollyal az arcukon, vidám tánclépésekkel masíroznak be a litvánok. Dicséretes optimizmus: a balti állam képviselői tulajdonképpen csak férfi kosárlabdacsapatukban, illetve egy diszkoszvetőjükben bízhatnak, már ami az aranyesélyeket illeti.

India is megérkezik, meglepően kis küldöttséggel. S nincsenek sokan az indonézek sem, a felszerelésük viszont nekik is a topon van. Jegyezzük meg, az európaik között nem divat a nemzeti öltözetük megmutatása.

Nagy tapsot kap Kuba delegációja, a két népi köztársaság hagyományosan jó viszonyt ápol egymással. Nem meglepetés a karibi-tengeri ország viszonylag népes küldöttsége, a kubai sportolókban jó képességű, kiemelkedő adottságú embereket ismerhettünk meg az egyetemes sporttörténelem során. Képzeljük csak el, mekkora lenne Kuba küldöttsége, ha minden emigránsuk hazai színekben vonulna fel.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását