2024. május 3. - Tímea, Irma

Hajót neveztek el az elhunyt kerékpárosról

A 2005-ben tragikus balesetben elhuny Amy Gillett kerékpárosról elnevezett hajóban versenyez majd a pekingi olimpián az ausztrál női nyolcas evezős csapat.
2008. augusztus 8. péntek 12:12 - Hírextra

"A szülők egyik legnagyobb félelme, ha a gyermeküket elveszítik. Az élet azonban megy tovább, és az emlékét őrizzük. Reméljük, mindannyian érzitek majd, hogy Amy ott van veletek a hajóban" - írták levélben a csapat tagjainak a 29 évesen elhunyt sportoló szülei, Mary és Dennis Safe.

Gillett az 1996-os atlantai olimpián még evezésben képviselte hazája színeit (ötödik lett a nyolcas tagjaként), majd 2000-ben kezdett profi szinten kerékpározni. A sportoló 2005 júliusában vesztette életét, amikor az ausztrál csapattal tréningezett Lipcse közelében, egy autó pedig belerohant a csoportjukba.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a PontFM 88.1 sportrádióban, melyet az alábbi linken lehet elérni: www.pontfm.hu

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását