2024. május 4. - Mónika, Flórián

Rend és nyugalom a megnyitó előtt

Rend és nyugalom uralkodott a pekingi olimpia nyitóünnepsége előtt másfél órával a gálának otthont adó Nemzeti Stadion avagy Madárfészek környékén.A 2003 decemberétől idén június 30-ig épült arénához vezető széles utakon kényelmesen lehetett közlekedni.
2008. augusztus 8. péntek 13:01 - Hírextra

A százával mosolygó önkéntesek az útbaigazítás mellett szívesen vállalkoztak a vendégek fotózására is, háttérben a kínaiak büszkeségével, a szomszédos Vizes Kockával. A főváros többi pontjához hasonlóan itt is faarccal posztoló katonák inkább csak díszletnek számítottak a fényképezővel felszerelkezett turisták áradatában. A tömegben vidám fiatalok kószáltak kezükben megafonnal, és időnként kínaiul, majd angolul köszöntötték az érkezőket.

A gigantikus létesítmény kapuinál mindössze néhány másodpercig tartott az ellenőrzés, és a leghosszabb sor sem állt négy-öt embernél többől. Az ideiglenes székekkel együtt 102 ezer ülőhelyre is pillanatok alatt fel lehetett jutni - amikor még csak bő negyedház volt a stadionban.


A helyi idő szerint éjjel fél 12-ig tartó ceremónia nyitányaként 75 perces felvezető műsort láthatott a publikum, amelynek 28 részében különféle táncokat mutattak be az ország tartományainak képviselői. A szorosan vett ünnepség helyi idő szerint 19:52 órakor (magyar idő szerint 13:52-kor) kezdődik, amikor a helyszínre érkezik Hu Csin-tao (Hu Jintao) kínai államfő és Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a PontFM 88.1 sportrádióban, melyet az alábbi linken lehet elérni: www.pontfm.hu

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását