2024. május 2. - Zsigmond

Lekapcsolták a gépekről

Az orvosok sikeresen lekapcsolták a gépekről szerdán a múlt héten kórházba szállított két- éves kislányt, akinek megállt a szíve. A kislányhoz először nem tudtak megfelelő rohamkocsit küldeni, ezért két szabadnapos mentős felszerelés nélkül, motorral érke
2007. december 12. szerda 20:33 - Hírextra
Azóta a Heim Pál Gyermekkórház intenzív osztályán ápolták, altatásban. Ébresztését és a gépekről való lekapcsolását szerdán kora délután kezdték meg az orvosok. A gépekről már levették a gyermeket, de még eszméletlen. Szerdán az életmentő motoros mentők az Országos Mentőszolgálat vezetőjétől főigazgatói dicséretet és jutalmat is kaptak.

Harmat György, a Heim Pál Gyermekkórház főigazgatója a Független Hírügynökségnek elmondta, a kislányt a gépekről sikerült levenni, de még mindig eszméletlen állapotban van. Az állapota stabilnak, de a teljes ébresztés még nem történt meg. A gyermek a gépi lélegeztetés utóhatásait éli. Ha az éjszaka nem kell visszatenni a lélegeztető gépre és állapota stabil marad, akkor csütörtökön átszállítják az országos kardiológiai Intézetbe. A kislány a szívleállás miatt a klinikai halál állapotába került. A szívizom működésében lépett fel probléma, ennek pontos kivizsgálása miatt van szükség az átszállításra.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) két dolgozója, akik szabadidejükben, motoron siettek a kislány segítségére - és sikeresen újra is élesztették - főigazgatói dicséretet kaptak szerdán - mondta el a Független Hírügynökségnek Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője. A dicsérettel pénzjutalom is járt.

A kislányt a most dicséretben részesített, szolgálaton kívüli mentősök élesztették újra, mert a gyermeknek pénteken este leállt a szíve. Szülei mentőt hívtak hozzá, de mivel a legközelebbi mentőállomáson nem volt szabad rohamkocsi, két mentős motoron, műszerek nélkül indult a helyszínre. Sikerült újraéleszteniük a kislányt. A később megérkező mentőautó vitte kórházba. A mentőszolgálat szóvivője korábban azt mondta, naponta előfordul, hogy a helyszínhez legközelebb eső mentőautók foglaltak, ezért távolabbról indítanak másikat.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

gonosz maci
2007. december 12. 21:00
Ezt ma olvastam, egyszer Pokorni is jót cseledhet az életben:

Ajándék a mentőknek
2007. december 10.
A XII. ker. Hegyvidék önkormányzata ezúton is szeretné kifejezni elismerését és köszönetét Siklósi Gábor mentő szakápolónak és Péter Ferenc mentő gépkocsivezetőnek, akik lelkiismeretessége és találékonysága megmentette egy két éves kislány életét. Az esetről szóló beszámolók megjelentek a médiában, de nem árt még egyszer felidézni a történteket.
December 7.-én, pénteken, este hat óra körül, fürdetés közben a két éves Aliz elvesztette az eszméletét, és leállt a légzése és keringése. A család telefonhívása az Országos Mentőszolgálat XII. ker. Alkotás utcában levő Budai Mentőállomására futott be, ahol éppen nem volt bevethető szabad kocsi, ezért a két, egyébként akkor szolgálaton kívüli, fiatal mentős motorra ült és két perc múlva már a helyszínen voltak. Felszerelés nélkül, szó szerint a két kezükkel hozták vissza és tartották életbe Alizt, amíg tizenhét perc múlva megérkezett a gyermekmentő, amellyel a Heim Pál kórházba szállították.

Önkormányzatunk a maga szerény eszközeivel ezért ismételten szeretné kifejezni elismerését és köszönetét a két fiatal szakembernek és a Budai Mentőállomásnak. Tudomásunk szerint a mentőállomáson az internet megfelelő számítógép híján korlátozottan használható, ezért a Hegyvidék önkormányzata egy megfelelő minőségű laptop felajánlásával kívánja javítani az állomás dolgozóinak munkakörülményeit.

Pokorni Zoltán
polgármester

http://www.hegyvidek.eu/main.php?folderID=1219&objectID=5006091
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását