2024. május 3. - Tímea, Irma

János kórház: elnapolva

A János kórházzal összefüggő minden előterjesztést elnapolt szerdán a Fővárosi Közgyűlés egészségügyi bizottsága az anyagokat jegyző Horváth Csaba (MSZP) főpolgármester-helyettes indítványára, aki nem indokolta meg javaslatát.
2007. december 12. szerda 17:00 - Hírextra

Így, csakúgy mint az előző ülésén, most sem tárgyalt a testület a januártól a Margit kórházzal és a Budai Gyermekkórházzal összevontan működő János kórház főigazgatói posztjára kiírandó pályázatról.

A főpolgármester-helyettes és Steiner Pál MSZP-frakcióvezető korábbi nyilatkozataikban, jórészt az említett összevonása miatt, indokoltnak tartották a pályázat kiírását. Nem ért egyet ezzel a szándékkal ugyanakkor az SZDSZ, és az ellenzék sem.

A főpolgármester-helyettes kérésére ugyancsak elnapolták a János kórházban lefolytatott revizori jelentésről szóló előterjesztés tárgyalását is. Nem tárgyalták a három budai kórház összevonásának költségkihatásaival foglalkozó előterjesztést sem. A Főpolgármesteri Kabinet átdolgozást, a csaknem 700 millió forintos költségterv lefaragását kérte az előterjesztőtől.

További egyeztetés után terjeszti a főpolgármester-helyettes a Budapest Egészségügyi Modell kialakításával, az úgynevezett megakórházzal foglalkozó javaslatát a bizottság elé.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását