2024. április 26. - Ervin
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Vádat emeltek a sikkasztó ellen

Vádat emeltek Siójut körjegyzője ellen, az ügyészség szerint ugyanis őt is felelősség terheli azért, hogy egy hajdani ügyintéző tíz év alatt 43 millió forintot sikkasztott a falu kasszájából.
2009. március 23. hétfő 17:40 - HírExtra
Papp János, Siójut polgármestere arról számolt be az MTI-nek hétfőn, hogy az ügyészség 19 millió forintnyi összeg hanyag kezelése miatt emelt vádat a rendszerváltás óta náluk dolgozó jegyző, majd körjegyző ellen.

A két érintett település, Siójut és Balatonszabadi képviselő-testülete következő ülésén dönt arról: fegyelmi eljárást indítanak-e a körjegyző ellen, és felfüggesztik-e őt az állásából az ügyben induló bírósági per lezárultáig.

Hosszú nyomozás után az ügyészség tavaly szeptemberben vádat emelt Siójut hajdani pénzügyi ügyintézője ellen folytatólagosan, különösen nagy értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és számvitel rendjének megsértése miatt.

A vád szerint az ügyintéző 1996 és 2006 között olyan tételeket is nyilvántartásba vett a pénztári bizonylatok könyvelésekor, amelyek valótlan pénzmozgásokat dokumentáltak. Ezzel a módszerrel tíz év alatt összesen csaknem 43 millió forinthoz jutott az általa kezelt pénzből, emellett az önkormányzat által rábízott összegekből is elvett félmillió forint készpénzt. A jogtalanul eltulajdonított összegek nem térültek meg, azokat a vádlott teljes egészében saját céljaira fordította.

A polgármester tájékoztatása szerint az ügyben indított per, amelyben a falu követeli vissza a jussát, még nem zárult le.

Egy feljelentés nyomán indult eljárás a körjegyzővel szemben is, tisztázandó a büntetőjogi felelősségét az ügyben. Az ügyészség szerint - amely ebben az esetben elévülés miatt csak az elmúlt öt évet vizsgálhatta - hanyag kezelés vétségével vádolható a mai napig posztján lévő körjegyző.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását