2024. április 27. - Zita

Több száz milliós csalásra derült fény

Az európai uniós gazdaságfejlesztési támogatásokat közvetítő MAG Zrt. feljelentést tett egy dél-dunántúli vállalkozás ellen csaknem 600 millió forintos csalási kísérlet ügyében.
2009. március 23. hétfő 17:29 - HírExtra
Az MTI érdeklődésére a MAG Zrt. hétfőn közölte, hogy az eljárás jelenlegi szakaszában nem nevezhetik meg a feljelentett dél-dunántúli vállalkozást. Tájékoztatásuk szerint a csalási kísérlettel gyanúsított cég több pályázaton nyert összesen mintegy 300 millió forint támogatást, és további számos sikertelen kísérletben folyamodott további mintegy 300 millió forint uniós forrásért.

A MAG Zrt. tájékoztatása szerint a gyanússá vált cég 2007-ben és 2008-ban is a Gazdaságfejlesztési Operatív Programban azokon a pályázatokon indult el, amelyeken a hátrányos helyzetű kistérségekben induló új vállalkozások kaphattak támogatás komplex technológiai beruházásokra.

A pályázatértékelők gyanúját a pályázó által benyújtott dokumentumok és a helyszíni ellenőrzés során tapasztaltak keltették fel. További vizsgálódások, a szállítói ajánlatok és számlák, az állítólagos kifizetések mögötti számla- és pénzmozgások, és az elvileg beszerzett berendezések részbeni vagy egészbeli hiánya alátámasztották a MAG Zrt. gyanúját. Kiderült az is, hogy a pályázó érdekeltségébe tartozó mintegy húsz cég közül a legtöbb ellen - köztük az állítólagos beszállító és vásárló ellen is - felszámolási, vagy APEH-eljárás folyik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását