2024. április 30. - Katalin, Kitti

Szórakoztató 5gringos kaszinó történetek a világból

A kaszinók, szerencsejátékok több évszázados hagyománnyal rendelkeznek, a népszerűségüket pedig jelentősen megnövelte az online platformok megjelenése.
2024. április 15. hétfő 09:48 - HírExtra

A kaszinók, szerencsejátékok több évszázados hagyománnyal rendelkeznek, a népszerűségüket pedig jelentősen megnövelte az olyan online platformok megjelenése, mint a 5gringo. Az online térben elérhető szerencsejáték oldalak, amilyen a 5gringos, hatalmas tömegeket vonzanak, ebből a trendből pedig Magyarország sem marad ki.

Az olyan online kaszinók, amilyen a 5gringos, elsősorban hatalmas játékválasztékukkal váltak népszerűvé, ugyanis egy online platformon akár több ezer játékot is találhatsz. Igazából, többé kevésbé azok a játéktípusok vannak a 5gringos oldalon, mint egy hagyományos kaszinóban, csak éppen jóval nagyobb a választék. 

A másik dolog, ami miatt az olyan platformok, mint a 5gringos folyamatosan növelni tudják táborukat az a mobilitás. Az online kaszinók esetében nem kell sehova elutaznod, elegáns öltözéket venned, elég csak az okostelefonodon beütni például a 5gringos oldal címét és már játszhatsz is.

Mindez azonban korántsem jelenti azt, hogy a szárazföldi kaszinók kikoptak volna a köztudatból. Azok továbbra is jelentős közönséggel bírnak, olyannyira, hogy az Egyesült Államok szerencsejáték bevételeinek nagyobb része még mindig a szárazföldi kaszinókból származik.

A szárazföldi kaszinók legfőbb előnye a fizikai jelenlét, a közvetlen emberi kapcsolatok létezése, ami számos érdemes és mókás történetet szült a kaszinózás hosszú története során. Az alábbiakban ezekből következik néhány.

A szerencsés kezű nagyi

Az első történetünk főhőse egy nagymama, Patricia Deuro, aki az egyik Atlantic Cityben lévő kaszinóban múlatta az időt, mégpedig a nyerőgépeknél. Egy pillanatban azonban elunta magát, szétnézett, és úgy döntött, kipróbálja a crapset. Korábban egyszer már játszott ilyen játékot, de nem igazán nyerte el akkor a tetszését.

Ezúttal azonban máshogy történt. Miután az első dobással nyert, folytatta a sorozatot. Kétszer, háromszor, tízszer… majd négy és fél óra múlva nem kevesebb, mint 154 egymás utáni győztes dobás után egy tekintélyes összeggel távozott. Hogy ez mennyi volt, azt nem árulta el, mindenesetre ezzel a szériával megdöntötte az addigi craps csúcsot.

Jackpot, majd kitoloncolás

A győztes játék sajnos nem várt negatív következményekkel is járhat, amennyiben nem vagy eléggé elővigyázatos. És persze, nincsenek rendben a papírjaid, ahogy ez a következő történet hősével esett meg.

Egy arizonai illetőségű hölgynek szerencsés napja volt, így a helyi kaszinóban 1200 dollár értékű jackpotot nyert. A kifizetőhelyen kérték az okmányát és ekkor jött a hideg zuhany. Az útleveléből ugyanis kiderült, hogy illegálisan tartózkodik az Egyesült Államok területén, ezért azonnal kitoloncolták, ráadásul a nyereményét sem kapta kézhez.

Mindent vagy semmit - ebből lett a FedEx

Ki ne hallott volna a világszerte jelenlévő FedEx vállalatról, amelynek szolgáltatásait sokan már igénybe is vették. Ez a vállalat jelenleg 300 ezer embernek ad munkát, az alapító-vezérigazgató Fred Smith személyes vagyona pedig meghaladja a kétmilliárd dollárt.

A kezdet azonban nem volt ennyire fényes. 1973-ban a vállalat banki egyenlege 5000 dollár volt, ezzel szemben 24 ezer dollárt kellett kifizetni üzemanyag költségekre. Smith fogta ezt a pénzt, Las Vegasba utazott és leült egy blackjack asztalhoz. Szerencsés napja volt, az 5000 dollárból 27.000 dollár lett és ezzel kezdetét vette egy világcég felfelé ívelő története.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását