2024. április 30. - Katalin, Kitti
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Aláírt bérmegállapodás

Aláírta a bérmegállapodást a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke, Kónya Péter az igazságügyi és rendészeti miniszterrel, Draskovics Tiborral szerdán Budapesten.
2008. december 17. szerda 17:07 - Hírextra
Draskovics Tibor azt mondta: a megállapodás garantálja, hogy az ország biztonságáról gondoskodni hivatott szervezetek tisztességgel ellássák a munkájukat.

Kijelentette: a béren kívüli juttatásokkal elfogadható feltételeket nyújtanak a munkavállalóknak. A megállapodás egyik legfontosabb üzenete, hogy az ágazat dolgozói szolgálatot teljesítenek, amit mindenképpen el kell látni. Ez különbözteti meg a közszférának ezt a területét a többitől - tette hozzá.

Ugyanakkor kívánatosnak mondta, hogy a közszféra más területeivel is megállapodjon a kormányzat.A megbeszélések másik fontos üzenetének azt nevezte, hogy "tárgyalni kell és megállapodni", amelynek eredményeként "a jövő évi működés feltételeit és a munkabékét" megteremtették.

A tárgyalásokat "felelősnek és keménynek" nevezte, amelyen tisztázódott: "a kormány nem jókedvéből javasolta az országgyűlésnek, hogy a 2009. évi költségvetésben átmenetileg függesszék fel a 13. havi illetmények kifizetését".

Kónya Péter a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a munkabéke teljes helyreállításának feltétele, hogy létrejöjjön a megállapodás az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottsággal. Ha ez nem valósul meg, "megvizsgáljuk annak lehetőségét, hogy miket lépünk" - fogalmazott.

Reményét fejezte ki, hogy a héten létrejön a megegyezés a kormány és az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság között, ebben az esetben a sztrájk is okafogyottá válik.

Elmondása szerint a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének különböző ágazatai más-más helyzetben vannak, de tartalmát illetően hasonló megállapodásokat írtak alá a kormánnyal.

Megegyeztek, hogy a kormányzati oldal vállalja: a szolgálati nyugdíjak változtatását csak a szakszervezetek egyetértésével kezdeményezi. Megállapodtak továbbá, hogy a fegyveres és rendvédelmi szféra munkaügyi pereit áttekintik, és a függő kérdéseket peren kívül rendezik. Ígéretet kaptak arra is, hogy 2009. második felében a kormányzat megfontolja majd a bérkorrekciót, a gazdasági helyzettől függően.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását