2024. április 30. - Katalin, Kitti

Megegyeztek a tűzoltókkal

Eredményesen zárultak a bértárgyalások az Önkormányzati Minisztérium (ÖM) és a tűzoltók érdekvédelmi szervezetei között; a kedden aláírt dokumentum szerint jövőre a mintegy kilencezer hivatásos önkormányzati tűzoltó és az Országos Katasztrófavédelmi Főiga
2008. december 16. kedd 13:32 - Hírextra
A dolgozók egységesen, utalvány formájában részesülnek majd a juttatásban, amellyel a 13. havi illetmény kiesését pótolják. Ennek költségvetési vonzata 1,5 milliárd forint.

A hivatásos önkormányzati tűzoltók juttatását - 1,15 milliárd forintot - a tárca a fenntartó önkormányzatoknak, a katasztrófavédelmi dolgozóknak jutó 350 millió forintot a katasztrófavédelmi főigazgatóságnak utalja át.

A minisztérium tájékoztatása szerint ezzel a bérkiegészítéssel biztosítható, hogy a 2008. évi nominálkeresetek 2009-ben nem csökkennek a tűzoltók és a katasztrófavédelem szervezeteinél.
Az ősszel megkezdett tárgyalások Gyenesei István miniszter kezdeményezésére az elmúlt hetekben gyorsultak fel. A tárca vezetője hangsúlyozta, hogy minden olyan megoldásban partner, amely törvényesen lehetővé teszi a tűzoltók munkájának jobb anyagi elismerését - áll a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását