2024. április 30. - Katalin, Kitti
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Megnyílt a konferencia

Hiller István oktatási és kulturális miniszter megnyitó beszédében elmondta, hogy a hat és fél évszázados múltú magyar felsőoktatásban mindig meghatározó szerepe volt a nemzetközi kapcsolatoknak, elsősorban a Duna-menti országokban működő felsőoktatási in
2008. szeptember 25. csütörtök 20:03 - Hírextra
Az elmúlt másfél évtizedben jelentős változások mentek végbe a magyar felsőoktatásban, amelyek elsősorban mennyiségi jellegűek voltak. Míg a 90-es évek elején százezren tanultak a magyar felsőoktatási intézményekben, a hallgatók létszáma jelenleg eléri a 400 ezret - mondta.

A mennyiségi változást szükségesnek nevezte, de kiemelte, hogy ez két évvel ezelőtt lezárult, azóta a minőségre helyezik a hangsúlyt, ugyanúgy, ahogy a világban, az unióban és a szűkebb régiónkban is.
Kitért arra, hogy Magyarországon a II. világháború óta a legjelentősebb infrastrukturális fejlesztési program valósul meg a felsőoktatásban. Az elmúlt fél évtizedben 400 millió eurónyi, a következő három évben több mint 300 millió eurónyi infrastrukturális fejlesztést hajtanak végre az egyetemeken és más felsőoktatási intézményekben.

A miniszter arról is beszélt, hogy néhány nappal ezelőtt az Európai Unió elnökének, Manuel Barrosónak a jelenlétében megnyílt Magyarországon az Európai Innovációs és Technológiai Intézet. Ez azt jelenti, hogy a kontinens, az unió egészének innovációs politikáját a magyar fővárosból fogják irányítani.

A Duna-menti Rektori Konferenciát az Ulmi Egyetem, a Bécsi Egyetem és a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem alapította Bécsben 1983-ban. Jelenleg 13 ország 49 felsőoktatási intézménye a tagja az együttműködésnek.

A mostani budapesti 25. jubileumi közgyűlésre 19 európai országból több mint százan érkeztek.
A háromnapos rendezvényen több mint 40 előadás lesz egyetem-menedzsment, élethosszig tartó tanulás, nemzetköziesedés, valamint tudás- és technológiatranszfer, innováció témában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását