2024. április 20. - Tivadar

Megvan az OTKA Bizottsága új alelnöke

Hiller István oktatási és kulturális miniszter és Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnökének közös javaslatára nevezte ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Szabó Gábort, a Szegedi Tudományegyetem rektorát az Országos Tudományos Kutatási Alappro
2008. szeptember 25. csütörtök 17:55 - Hírextra
A miniszterelnöki határozat szerint a megbízatás hároméves időtartamra szól
Szabó Gábor 1988-ban szerezte meg a műszaki tudományok kandidátusa fokozatot, 1998-ban habilitált doktor lett, az MTA Doktora címet pedig 2007-ben ítélték oda a tudósnak.

Szabó Gábor az Odesszai Nemzeti Egyetem tudományos tanácsának tiszteletbeli tagja (2005), valamint a Moszkvai Állami Élelmiszeripari Egyetem tiszteletbeli professzora (2006). Külföldi tanulmányúton egyebek közt Belgiumban, Írországban, Görögországban, Spanyolországban, Nagy-Britanniában járt.

Munkásságát 2001-ben Akadémiai Díjjal, a Magyar Felsőoktatásért Emlékplakettel (2004), a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjével (2005), valamint a FAO - Élelmezési Világnap Emlékérem ezüst fokozatával (2007) ismerték el.

Szabó Gábor nevéhez 176 tudományos közlemény, társzerzőként jegyzett négy tankönyv, valamint három szabadalom fűződik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását