2024. április 30. - Katalin, Kitti
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Átlátható mobilszolgáltatást!

A Fidesz Informatikai és Telekommunikációs Munkacsoportja mai ülésén megtárgyalta a hazai mobilszolgáltatók tevékenységével kapcsolatos aktuális fogyasztóvédelmi problémákat.
2008. szeptember 19. péntek 13:22 - Hírextra
A hírközlési piac - nemzetközi és hazai téren is - intenzív fejlődésen ment át az elmúlt évtizedekben. Ezzel szemben sajnos a több mint tízmillió mobiltelefon-használó magyar állampolgár sokszor tapasztalja, hogy számára nem minden esetben előnyös a megkötött szerződés. A "klasszikus" problémák - például a másodperc-alapú számlázás szinte teljes eltűnése, a hűségszerződések indokolatlanul magas futamideje - mellé a számlázások kritikus állapota sorolható.

Munkacsoportunk szerint a számhordozhatóság előnyei mellett komoly problémát jelent, hogy a hívást kezdeményező fél nem tudja pontosan, milyen hálózatban van aktiválva a fogadó fél készüléke. Tehát ha valaki például 20-as számmal rendelkező kártyáról indít 20-as körzetbe hívást, nem feltétlenül jelenti azt, hogy a hálózaton belüli tarifát kell fizetnie! Mivel naponta több százezer fogyasztó érzi a számlafizetéskor ennek hátrányait, el kell gondolkodni egy új szabályozáson, amely előírná annak jelzését, hogy milyen hálózatba indítjuk valójában a hívást.

A szabályozás segítheti a pontos tájékoztatást, nem okozna meglepetéseket a havi számla, hiszen ezek a tételek olykor több ezer forintot is elérnek.
A Fidesz célja ennek a problémának a megoldása, ezért a közeljövőben egyeztetést kezdeményezünk az érintett szolgáltatókkal és szakmai szervezetekkel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását