2024. április 30. - Katalin, Kitti

Jön az Asus tapitelefonja

A minilaptopokkal megérdemelt sikert arató Asus nem nyugszik a babérjain. Hamarosan érkezik a cég érintőképernyős mobiltelefonja, ami nagy valószínűséggel az iPhone konkurense kíván majd lenni. Nem is esélytelenül.
2008. szeptember 10. szerda 15:00 - Hírextra
Az IT-szektorban jó nevű Asus a minilaptopok után újabb területen akar bemutatkozni . Ez pedig nem más, mint a már amúgy is zsúfoltnak tűnő mobilpiac. Nem kis dologgal kell ahhoz előállni, hogy felfigyeljenek egy cégre – érdeklődéssel várjuk a fejleményeket.

Annál is inkább, mint hogy az Asus P552w nevű készülék nem tűnik butának. Sőt. Természetesen Windows Mobile-t futtat (már nagyon kíváncsiak leszünk az első Android-megahjtású készülékre, mire végre megjön), hardveresen nem nagyon lehet belekötni. Az eddig ismert specifikációk szerint 624 Mhz-s processzora van 256 megabájt flash memóriával és 128 mega DDR-rel (ha helyesen értelmezzük, ez lenne a RAM-ja, nem rossz), micro SD és SDHC kártyák támogatásával. A kijelző egy 320x240 pixeles érintőképernyő, a készülék támogatja a HSDPA-t és az UMTS-t, a 802.11b/g vezeték nélküli hálózati protokollokat, van benne GPS-chip és természetesen sztereót is támogató Bluetooth – igen, ez csak a hardver.

A szoftver sem érdektelen: a kezelőfelület egy saját bőrbe bújtatott Windows – ez még nem lenne különleges, ám a teljes méretű érintőképernyő adottságait természetesen nem hagyják kihasználatlanul. Új, Gester névre hallgató technológiát támogat, ami (valahonnan ismerős módon) az ujjak simogatására és a tapogatásra reagál – kicsit, mint a HTC TouchFlo, hogy legyen mihez hasonlítani.

Néhány ajándék szoftver is jár a készülékhez: az EziPhoto és az EziMusic nevűek, és állítólag remekül integrálódik a dolog a Google nyújtotta környezetbe is – ez egyelőre valószínűleg az általános Google-szolgáltatásokat jelenti, de hosszabb távon még más is lehet belőle. Vagy nem, ezt a cég vezetői tudják csak biztosan.

Ahogy azt is, mikor és mennyiért lesz kapható a telefon – ezt egyelőre mi még nem tudhatjuk.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását