2024. április 30. - Katalin, Kitti
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Nyílik a Kriminálexpo

Jövő héten nyílik a 16. Kriminálexpo kiállítás Budapesten, melynek fő újdonsága a pénzügyi szektor jelentős arányú képviselete lesz - jelentették be csütörtöki sajtótájékoztatójukon a szervezők.
2008. április 10. csütörtök 13:30 - Hírextra
Fazekas Géza, a főszervező Ügyészek Országos Egyesületének (ÜOE) sajtószóvivője elmondta, a rendezvény kiemelt témája a feketegazdaság elleni küzdelem, valamint a pénzmosás és a terrorizmus elleni fellépés lesz.

Emellett konferenciákat rendeznek a pénzügyi szektor elleni elektronikus visszaélések visszaszorításáról, a fiatalkorúak bűnözéséről és a lakótelepi bűnelkövetések megelőzéséről is.
A társrendező Legfőbb Ügyészség szóvivője, Borbély Zoltán kifejtette: a rendezvény kitűnő lehetőség arra, hogy erősítse az embereknek a végrehajtói és a bírói hatalmi ággal szembeni bizalmát. A Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet márciusi adataira hivatkozva Borbély elmondta, továbbra is az Alkotmánybíróságban bíznak meg a leginkább az emberek, míg a második helyen az ügyészség, a harmadikon a bíróság áll, a sort pedig a rendőrség és a hadsereg zárja.

Horváczy Emese, a másik társrendező, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) szóvivője a sajtótájékoztatón elmondta: a tárca három pavilonnal képviseli magát a rendezvényen, melyeknél lesz - többek között - zárkákban talált tiltott tárgyakból készített kiállítás, a szellemi tulajdon védelméről szóló előadás és biztonságtechnikai konferencia is a közelmúltban átadott, PPP-programban épült tiszalöki börtön kapcsán.

A Kriminálexpo létrehozását 1991-ben kezdeményezte az ÜOE - akkor még elsősorban az igazságszolgáltatás és a bűnüldözés informatikai fejlesztésének igényével - mondta el Fazekas Géza.

Az április 15-e és 17-e között megrendezendő programsorozat helyszíne az Európa Kongresszusi Központ lesz. A rendezvény mindenki által ingyenesen látogatható.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását