2024. április 30. - Katalin, Kitti
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Az MDF tudomásul veszi a bíróság döntését

Az MDF tudomásul veszi a Legfelsőbb Bíróság döntését, amelynek következtében a pártnak nem vagyoni kártérítést kell fizetnie, és nemzetközi sajtótájékoztatón kell bocsánatot kérnie a törvénytelenül kizárt öt egykori képviselőjétől. Erről az MDF frakcióvez
2008. március 13. csütörtök 16:03 - Hírextra

"A Magyar Demokrata Fórum a Legfelsőbb Bíróság Balsai és társai által indított peres eljárásban hozott ítéletét tudomásul veszi és az abban foglaltak szerint jár el" - hangsúlyozta Herényi Károly egymondatos közleményében csütörtökön.

A Legfelsőbb Bíróság előzőleg elutasította a Magyar Demokrata Fórum felülvizsgálati kérelmét, így végérvényesen jogerőssé vált az az ítélet, amely kimondta, hogy az MDF-nek nem vagyoni kártérítést kell fizetnie és nemzetközi sajtótájékoztatón kell bocsánatot kérnie a törvénytelenül kizárt öt egykori képviselőjétől - erősítette meg az MTI-nek a kizárt képviselők ügyvédje, Varga István.

A Legfelsőbb Bíróság helyt adott szerdai ítéletében Varga István felülvizsgálati kérelmének, amelyben azt kezdeményezte, ne csak Herényi Károly frakcióvezető, hanem maga az MDF is feleljen a jogszabálysértésekért. Az ügyvéd elmondta: a nem vagyoni kártérítésként megítélt 12 millió forintot már kifizette a párt, az elégtételt azonban még nem kapták meg a kizárt képviselők. A 30 millió forintos vagyoni kártérítés ügye még a Fővárosi Bíróság előtt van - tette hozzá Varga István.

Balsai Istvánt, Font Sándort, Kelemen Andrást, Szászfalvi Lászlót, valamint az időközben elhunyt Horváth Balázst 2004 szeptemberében Herényi Károly azzal az indoklással zárta ki az MDF parlamenti frakciójából, hogy a képviselők eltértek a párt országos választmánya által meghatározott politikai irányvonaltól.

A frakcióból később kizárták Lezsák Sándort és Balogh Lászlót is, ezt követően további hét képviselő távozott a képviselőcsoportból. A kizárt és kivált 14 képviselő függetlenként folytatta munkáját, később hatan a Fidesz frakciójához csatlakoztak, köztük a pert indító öt politikus közül Balsai István, Kelemen András, Font Sándor és Szászfalvi László.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását