2024. április 25. - Márk

A Parlamentben demonstrál az MDF

A parlamentáris demokrácia híveként március 9-e estéjét az MDF frakciója a Parlamentben tölti. Ezen a napon ugyanis olyan kérdések miatt kerül sor népszavazásra, amelyekről a Tisztelt Házban kellett volna felelős döntésre jutniuk az azzal megbízott ország
2008. március 6. csütörtök 12:07 - Hírextra
A Magyar Demokrata Fórum nem hisz a könnyebbik végén megfogott munka eredményességében, s már a referendum kiírását megelőzően leszögezte: nem ért egyet a népszavazás intézményének ilyen módon való kiüresítésével, lejáratásával.

A Magyar Demokrata Fórum nem hisz a könnyebbik végén megfogott munka eredményességében. A parlamentáris demokrácia híveként valljuk: a választók azért szavaznak bizalmat képviselőiknek, hogy azok valódi munkát végezve, valódi döntéseket hozzanak az ország érdekében, nem máshol, mint az Ország Házában, a Parlamentben. Ezen álláspontunk fényében március 9-e estéjét az MDF frakciója a Parlamentben tölti. Ezen a napon ugyanis olyan kérdések miatt kerül sor, az egyébként 5 milliárd adóforintot felemésztő népszavazásra, amelyekről - az MDF álláspontja szerint - a Parlamentben kellett volna döntésre jutniuk az ezzel megbízott országgyűlési képviselőknek.

A Magyar Demokrata Fórum már a referendum kiírását megelőzően leszögezte: nem ért egyet a népszavazás intézmények ilyen módon való kiüresítésével, napi politikai célokra való felhasználásával, hiszen nincs szó az állam szuverenitását, a nemzet sorsát alapvetően befolyásoló kérdésekről. A népszavazás intézményének meg van a helye a magyar közjogi rendszerben, azt egy normális országban a politika nem szokta kénye-kedve szerint bármilyen hatalmi érdekből játékszerként felhasználni. Most azonban ez történik Magyarországon.

A parlamentáris demokrácia egyik fontos alapintézményét egyéni politika célok által vezérelve, hatalmi ambíciók eszközévé silányítani olyan felelőtlen tett, amelyhez a Magyar Demokrata Fórum nem kívánt és a továbbiakban sem kíván asszisztálni. Ez a népszavazás nem szól másról, mint két ember hatalmi pozíciójának harcáról: arról, melyikük gyengül vagy erősödik meg jobban. Természetesen a népszavazás kiírását tudomásul vettük. A referendum intézménye, a demokrácia, valamint a választópolgárok tisztelete és felnőttnek tekintése folytán arra kértünk mindenkit: ki-ki saját élethelyzete ismeretében döntsön saját belátása szerint, hogy elmegy vagy sem, s hogy igennel szavaz vagy nemmel.


Dávid Ibolya,
a Magyar Demokrata Fórum elnöke
Kiadó: Magyar Demokrata Fórum
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását