2024. április 30. - Katalin, Kitti
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Polgári nemzetbiztonsági szolgálatok napja

Jónak és sikeresnek értékelte a nemzetbiztonsági szolgálatok múlt évi teljesítményét Szilvásy György, a polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok napján tartott ünnepségen pénteken, a BM Duna Palo
2008. február 29. péntek 17:03 - Hírextra

A titokminiszter ünnepi beszédében azt mondta: a szolgálatok a múlt évben szakszerűen, maradéktalanul és sikeresen látták el feladataikat, és továbbra is mindent megtesznek, hogy keresztülhúzzák olyan szélsőséges tényezők számítását, amelyek fenyegetéssel, megfélemlítéssel, gyújtogatással és politikai zsarolással próbálkoznak. Ugyanis akik házilag készített Molotov-koktélokkal kezdik, gyakran sokszorosan pusztító eszközökkel folytathatják - tette hozzá.

Szilvásy György kijelentette: azok, akik anyagilag, politikailag támogatják a rendbontásra készülőket, érzik, hogy nem maradhatnak láthatatlanok, tetteik nem maradhatnak büntetőjogi következmények nélkül.

A polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter szerint a szolgálatok munkájának sikeressége és hatékonysága annak köszönhető, hogy a szervezeti átalakítással kevesebb lett a vezető, így több ember látja el az elemző, illetve a konkrét feladatokat.

Megjegyezte: új formája jelent meg a bűnözésnek: a lízing-, és bankkártyacsalások, az uniós pályázatok körüli bűncselekmények, illetve a schengeni határok megnyitásával a terrorizmus elleni küzdelem is új kihívásokat jelent a titkosszolgálatok számára. A szakszolgálatok felkészülten tudnak az erre vonatkozó kihívásoknak, elvárásoknak megfelelni - tette hozzá.

A polgári nemzetbiztonsági szolgálatok napja alkalmából tartott ünnepi rendezvényen jutalmakkal, kitüntetésekkel, előléptetésekkel ismerték el a szolgálatok munkatársainak teljesítményét.
A demokratikus nemzetbiztonsági szolgálatok megalakulásának tizedik évfordulója kapcsán, 2000-ben fogalmazódott meg, hogy minden év március 1-jén ünnepeljék meg a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok napját.

A parlament még a rendszerváltozás előtt, 1990. január 25-én fogadta el a különleges titkosszolgálati eszközök és módszerek átmeneti szabályozásáról szóló törvényt, melynek alapján március elsején életbe lépett a nemzetbiztonsági feladatok átmeneti szabályozásáról szóló minisztertanácsi (kormány-) rendelet.

A polgári nemzetbiztonsági feladatok ellátására az országhatáron belül a Nemzetbiztonsági Hivatal, míg az országhatáron kívül az Információs Hivatal az illetékes. A feladatok elvégzéséhez szükséges technikai hátteret a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat biztosítja.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását