2024. április 30. - Katalin, Kitti

Nagykorú lett a nemzetbiztonság

A polgári nemzetbiztonsági szolgálatok napja alkalmából ünnepi rendezvényt tartanak ma Budapesten, a BM Duna Palotában Szilvásy György titokminiszter részvételével. A nemzetbiztonsági szolgálat szombaton válik nagykorúvá, akkor lesz ugyanis 18 éves.
2008. február 29. péntek 08:59 - Hírextra

A demokratikus nemzetbiztonsági szolgálatok megalakulásának tizedik évfordulója kapcsán, 2000-ben fogalmazódott meg, hogy minden év március 1-jén ünnepeljék meg a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok napját.

Az Országgyűlés 2001 tavaszán iktatta törvénybe az ünnepnapot, s ez alkalomból jutalmakkal, kitüntetésekkel, előléptetésekkel ismerik el a szolgálatok munkatársainak teljesítményét.
A parlament még a rendszerváltozás előtt, 1990. január 25-én fogadta el a különleges titkosszolgálati eszközök és módszerek átmeneti szabályozásáról szóló törvényt, melynek alapján március elsején életbe lépett a nemzetbiztonsági feladatok átmeneti szabályozásáról szóló minisztertanácsi (kormány-) rendelet.

A polgári nemzetbiztonsági feladatok ellátására az országhatáron belül a Nemzetbiztonsági Hivatal, míg az országhatáron kívül az Információs Hivatal az illetékes. A feladatok elvégzéséhez szükséges technikai hátteret a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat biztosítja.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását