2024. április 26. - Ervin

Veszélyeztették a nemzetbiztonságot?

Az Európai Unió és az ENSZ egy-egy afganisztáni munkatársa csütörtökön elhagyta az országot - tudta meg az AFP francia hírügynökség. A két férfit azzal vádolták, hogy veszélyeztetik a nemzetbiztonságot Afganisztánban, ezért egy héttel ezelőtt letartóztatt
2007. december 27. csütörtök 09:13 - Hírextra
 A BBC brit közszolgálati média kabuli tudósítója szerint a rendeletet Hamid Karzai afgán államfő adta ki.

Az ENSZ érintett munkatársa egy brit férfi, Mervyn Patterson, az ír Michael Semple pedig az EU második embere volt Afganisztánban. A két férfi állítólag tálibokkal tárgyalt a drogtermelés központjának számító déli Helmand tartományban, ezért váltak "nemkívánatos személyekké".

Az ENSZ egy afganisztáni szóvivője tagadja, hogy tálibokkal tárgyaltak volna. A szóvivő szerint az ENSZ minden helyivel beszél az ország helyzetéről, és ez adhatott okot a félreértésre.

A Daily Telegraph brit napilap szerdán azt írta, hogy az MI6 brit titkosszolgálat nyáron tálib vezetőkkel tárgyalt Afganisztánban. Gordon Brown brit miniszterelnök viszont néhány hete azt mondta a brit képviselőknek, hogy nem tárgyalnak a tálibokkal.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását