2024. április 30. - Katalin, Kitti
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Hat és fél évet kapott a drogdíler

Mintegy ezer darab ecstasy tablettát eladott és több ezer darabot értékesítési céllal Magyarországra hozott az a hódmezővásárhelyi férfi, akit jogerősen hat és fél év börtönbüntetéssel sújtott kedden a Szegedi Ítélőtábla.
2007. szeptember 11. kedd 15:50 - Hírextra

Az ítélet szerint a hódmezővásárhelyi Batisz Szabolcs 2003-ban élettársi kapcsolatot létesített egy húszesztendős sándorfalvi nővel. Ezt megelőzően a férfi már évek óta Hollandiában élt. Megismerkedésük után nem sokkal a nő, az ügy harmadrendű vádlottja tudomást szerzett arról, hogy élettársa kábítószerrel foglalkozik.

A férfi 2004 májusának végén Hollandiából 4113 darab ecstasy tablettát hozott be azzal a céllal, hogy azt Magyarországon értékesítse. A kábítószert a nő sándorfalvi házának kertjében elásták, s a férfi azzal bízta meg élettársát, hogy, ha az általa megadott nevű személyek jelentkeznek, a kért mennyiséget adja át nekik.

Nem sokkal később a nő hatszáz tablettát értékesített 158 ezer forintért Jenei Attilának. Két nappal később a Jenei Attila ismét megjelent a sándorfalvi házban egy barátja társaságában, s ekkor 398 tablettát vásárolt. A két férfit később a rendőrök igazoltatták, s a tablettákat lefoglalták. Ezt követőn házkutatást tartottak a lánynál, és 3115 darab ecstasyt találtak, amit a rendőrség szintén lefoglalt.
A bíróság Batisz Szabolcsot jelentős mennyiségű kábítószerrel visszaélés bűntettéért hat év hat hónap börtönbüntetésre ítélte.

A férfi élettársa a Csongrád Megyei Bíróság korábban jogerőre emelkedett ítélete alapján jelentős mennyiségű kábítószerrel visszaélés bűntettéért három év nyolc hónap börtönt kapott. Jenei Attilát a táblabíróság kábítószerfüggőként elkövetett jelentős mennyiségű kábítószerrel visszaélés bűntettében és kábítószerfüggőként elkövetett kábítószerrel visszaélés vétségben mondta ki bűnösnek és szintén három év nyolc hónapra ítélte.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását