2024. május 4. - Mónika, Flórián

Elmaradgatnak a fizetések?

Az MSZP szerint a magán- és alapítványi iskolákban elmaradó fizetések azt mutatják, hogy a pedagógusok kiszolgáltatott helyzetben vannak, az oktatásban pedig alapvető változásra van szükség.
2013. december 13. péntek 14:04 - HírExtra
Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnökségi tagja pénteki közleményében kifogásolta, hogy több mint 16 ezer pedagógus nem kapta meg időben a novemberi fizetését, mert a magán- és alapítványi iskolák nem jutottak hozzá állami támogatásukhoz.

Hozzátette: jelenleg egyedül ezen iskolák fenntartói nem kapnak működési támogatást, ezért ők vannak a leginkább kiszolgáltatva akkor, ha nem érkezik meg időben a bér.

A politikus szerint a fő kérdés az, hogy "ebben az új, államosított oktatási rendszerben miért nem vette észre senki, hogy el fog fogyni a pénz?"

Szerinte a pedagógusok "naponta szembesülnek a káosszal, naponta küzdenek meg a bizonytalansággal".

Közölte: olyan rendszert kell teremteni, amely minőségi, korszerű tudást nyújt és legalább az alapvető kiszámíthatóságot biztosítja az oktatási rendszer szereplőinek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását