2024. május 4. - Mónika, Flórián

Papírforma - vb-összefoglaló

A pénteki meccseken a papírforma érvényesült. A fogadóirodák meghökkentően magas szorzói mellett is nyugodt szívvel rakhattunk tétet a svájci döntetlenre.
2010. június 26. szombat 08:55 - Telkes Árpád
Portugália – Brazília: 0-0

Miután nem kevés hasonlóság mutatkozik a portugál és a brazil válogatott között – a nyelvi melett – igazi focirangadóra is számíthatott az emberfia. Ezzel szemben, egy izzadtságszagú, meglehetősen lapos, helyzetektől nem igazán hemzsegő, mondjuk ki: unalmas focit láthattunk.

Inkább a korábban lejátszott Mexikó – Urugay mérkőzéstől vártuk ezt az eredményt, de míg ott hajtott az egyik csapat, itt az az érzésünk támadhatott: ezt előre megbeszélték. Tovább is jutott mindkét csapat, Brazília csoportelsőként, de legfontosabb, mindketten veretlenül. Figyelni kell ám a hírnévre.

Észak-Korea – Elefántcsontpart: 0-3

Nagyon belekezdett a többek között Drogba nevével is fémjelzett afrikai csapat. Már az első félidő elején is látszott ez a csapat nyerni jött ide. Hogy miért kellett a csoportkör utolsó fordulójáig várni ezzel a lendülettel, azt nem tudjuk meg. Szép három gólt lőtt a válogatott, igaz úgy tűnt, az első félidőben közölték velük, innen már tovább nem jutnak. Azért csak maradt egy gól a második 45 percre is.

Chile – Spanyolország: 1-2

Várható spanyol győzelmet hozott az egyik esti mérkőzés. Meglehetősen durván játszott a dél-amerikai válogatott, ez meglátszott a kiosztott sárga lapok számán is, illetve a piros lap is ezt bizonyította. A tíz emberrel játszó chilei csapatot azonban nem torpantotta meg a létszámkülönbség, szépítettek a második félidőben. Mindezek mellett a sok durvaság még megbosszúlhatja magát. Miután mindkét válogatott továbbjutott, a chileiek kénytelenek lesznek több játékost is nélkülözni a kieséses szakasz első meccséről.

Svájc – Honduras: 0-0


Ez a meccs az amiről nem fogunk sokat beszélni. Talán még az idei almanachba sem kerül bele. Svájc nem tudott meglepetést okozni, egy gól is elég lett volna továbbjutáshoz, ám a fiúk nem hajtották agyon magukat, nyugodtan elgurigáztak a számukra kellemesen hűvösnek mondható dél-afrikai éjszakában. Micsoda meglepetés!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását