2024. április 26. - Ervin

A VB legrosszabb bírója is francia

Ez bizony nem a franciák világbajnoksága. Nem elég, hogy csapatuk csak szenved, s a csoportkör után minden bizonnyal mehetnek a reptérre, az egyik bulvárlap szerint a torna legfrányább sporija címmel is a gallok "büszkélkedhetnek."
2010. június 22. kedd 09:31 - HírExtra
Hiába nyert Brazília 3-1-re Elefántcsontpart ellen, nem az ötszörös világbajnok gárda játékosai kerültek a figyelem középpontjába, hanem Stéphane Lannoy (40). A franciát a délafrikiai vébé legrosszabb játékvezetőjének kiáltották ki. A mérkőzésen több hatalmas hibát is elkövetett, amellyel magára haragította a csapatokat.

Az afrikaiakat azzal dühítette fel, hogy Luís Fabiano (29) második gólja előtt nem vette észre, a Sevilla csatára kétszer is kézzel ért a labdához. Lannoy még meg is kérdezte a focistától, kezezett-e, s miután a csatár letagadta bűnét, a bíró mosolygott a történteken.

"A brazilok jobban fociztak nálunk, de a gól előtti kezezéseket csak a vakok nem látták" – dühöngött Didier Drogba (32), aki az elefántcsontpartiak szépítő találatát szerezte. "Később is voltak furcsa ítéletek. Szerintem normál körülmények között nem szabadultak volna el az indulatok" -

A másik oldalon is hatalmas bírói hibákra hívták fel a figyelmet, amelyek miatt a győztes csapat tagjai is „őrjöngtek" a meccs után. Ismael Tioté (24) megúszta lap nélkül, hogy nyújtott lábbal letalpalta Elanót (29). A harmadik brazil gól szerzőjét sérülése miatt le is kell cserélni, s csak segítséggel tudott az öltözőbe vánszorogni – a játékvezető még szabadrúgást sem ítélt. Kaká (28) megunta a sorozatos ámokfutást, és lökdösődés miatt sárgát kapott. Majd a 88. percben mehetett zuhanyozni, mert a vele ütköző Abdul Kader Keita (28) eljátszotta, hogy a Real támadója lekönyökölte őt.

"Felháborító, milyen hibákat követett el a játékvezető. Elanót lerúgták, de a vétkes a pályán maradhatott. Kakát pedig jogtalanul kiállította a francia ahelyett, hogy a színészkedő Keitát küldte volna le" – elégedetlenkedett Carlos Dunga (46), a brazilok szövetségi kapitánya.

Stephane Lannoynak a Hollandia–Dánia (2-0) találkozó után ez volt a második meccse a vb-n, lehet, hogy az utolsó is...

Forrás: Blikk/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását