2024. május 4. - Mónika, Flórián

Mesterházy: konstruktív de kritikus ellenzék leszünk

A Magyar Szocialista Párt kemény, kritikus, határozott és konstruktív, alternatívát felmutatni képes ellenzéki szerepre készül.
2010. május 19. szerda 18:41 - HírExtra
Mesterházy Attila a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy minden esetben rá fognak mutatni a Fidesz hibáira, tévedéseire vagy adott esetben hazugságaira. Elmondása szerint szakítani fognak az elmúlt nyolc év fideszes gyakorlatával, és nem mondanak mindenre nemet anélkül, hogy bemutatnák saját elképzelésüket.

A szocialista politikus arról is beszélt, hogy az MSZP-nek új stílust és működési rendet kell kialakítania ellenzéki pártként. Ennek a karakternek a kialakítása lépésről lépésre történik majd, és "vannak ebben csetlések-botlások, ezt el kell, hogy ismerjük".

Az MSZP hamarosan többnapos informális frakcióülést tart, ahol a képviselők megbeszélik, hogyan politizálnak majd a parlamentben. A kommunikáción is javítani kell, és megoldásokat kell adni a hétköznapi problémákra - közölte.

Mesterházy Attila azt mondta: a szocialista pártnak "nyitott, demokratikus, nemzeti és karakteresen baloldali néppártként kell működnie".

Minden jelzőn komoly hangsúly van - jelentette ki. A politikus szerint javítani kell a párt mozgalmi és szolgáltató jellegén, nyitni kell a civil szervezetek felé, hogy erősítsék az MSZP társadalmi beágyazottságát. Mesterházy Attila úgy vélekedett, hogy a különböző döntések végrehajtásában a jelenleginél komolyabb centralizációra van szükség.

Az MSZP nem a tőke, hanem a munka pártján áll, azoknak az érdekeit kell képviselnie, akik saját munkájukból élnek, illetve "akiknek a hangja kevésbé hallatszik messze, akiknek az érdekérvényesítő képességük gyengébb". Vagyis a párt politikáját a középrétegek és az alattuk lévő társadalmi csoportok képviseletének kell meghatároznia - mondta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását