2024. május 7. - Gizella

A hét legócskább kampányfogásai 2.

Listánkra ezúttal az MDF ízléstelen bigámizmusa, a Fidesz európai hírű Csepeli kórháza, Vona Gábor tévéje, Mesterházy Attila drótja, valamint Nyakó és Cser-Palkovics fiatalos küzdelme fért fel.
2010. március 29. hétfő 07:49 - Nagy András
Tetszik vagy sem, megérkeztünk a 2010-es országgyűlési választási kampány finisébe. S ahogy az ilyentájt már lenni szokott, a politika minden idegszálával ránk, választópolgárokra összpontosít. A nagy igyekezetbe persze hibák, mi több, arcpirító blamák is csúsznak. Mint azt látni fogjuk, ezeket néhol figyelmetlenség, máskor kényszer, egészen kivételes esetekben pedig szimplán az emberi pofátlanság produkálja.

Most induló és egészen a választás második fordulójáig futó hat részes sorozatunkban arra vállalkozunk, hogy megosztjuk önökkel az adott hét öt legócskább kampányfogását. Lássuk, mivel fárasztottak bennünket a pártok ezen a héten!

1. Nyakó és Cser-Palkovics fiatalos küzdelme
 
Előző heti összeállításunkból két név nagyon hiányzott: az MSZP-s Nyakó Istváné és a fideszes Cser-Palkovics Andrásé. Előbbi a szocialisták rettegett rajzfilmfigurája, utóbbi a Fidesz helyettes Szijjártója. Legújabb kalandjuk kedden kezdődött és pénteken remélhetőleg be is fejeződött. „Orbán Viktor végighaknizhatja az iskolákat, de egyre többen tudjuk: semmit se tud mondani nekik” – üzente riválisának Nyakó. Cser-Palkovics válasza: „a Gyurcsány-korszak tönkretette a magyar fiatalokat, a nemzeti ügyek kormánya azonban nem ellenségként, hanem a jövő erőforrásaként fog tekinteni a magyar fiatalokra és a családokra”. E fiatalos küzdelem két szempontból is érdekes. Egyrészt Nyakónak kedden még semmi baja nem volt Orbán iskolalátogatásaival, pénteken azonban – miután az OVB elmarasztalta a Fidesz elnökét – már azt követelte, tartsa magát távol a gyerekektől. Másrészt. Mit gondolnak, hányszor fordul elő a Fidesz Nemzeti Ügyek Politikája című választási programjában a „fiatal” vagy a „tanuló” szavak? Dupla nulla.

2. Mesterházy Attila drótja

06-40-200-977. Atelefonszám, amely megoldást kínál a fénysebességgel durvuló kampány problémájára. Legalábbis Mesterházy Attila szocialista miniszterelnök-jelölt véleménye szerint. Az MSZP-s politikus szombaton jelentette be, hogy pártja a választási kampány hátralevő részében az említett számon elérhető "demokratikus forródróton"  várja minden olyan választási szabálysértés bejelentését, amely befolyásolja a kampány normális menetét és sérti a kiegyensúlyozottságot. Mesterházy elég világosan elmagyarázta azt is, mire jó még a drót: várják továbbá a bejelentéseket arról, ha valakit szóbeli vagy fizikai inzultus ér, illetve, ha valakinek a tudomására jut olyan törvénysértés, amelyet jobboldali politikus követett el. Még egyszer: jobboldali politikus. Mert az ugye kizárt, hogy baloldali politikus vagy aktivista hülyeséget csináljon a kampány hevében.

3. Vona Gábor tévéje
 
Egy a kereskedelmi tévék jövőjét firtató kérdésre Vona Gábor szerdán este a köztévében azt mondta, hogy a TV2 és az RTL Klub „alaposan visszaélt a magyar társadalom bizalmával”, így a Jobbik kormányra kerülése esetén „több millió ember számára sokkal jobb TV-csatornák lesznek”. A Jobbik elnöke néhány nappal korábban a Veszprém Arénában ennél is konkrétabban fogalmazott: ha megnyerik a választást, megszüntetik a TV2 és az RTL Klub televíziókat. Noha alsó hangon számolva is, a két kercsatorna együttesen legalább három, de inkább négymillió embert ültet le esténként a képernyő elé. A Sláger és Danubius rádiók "játékjogának" elvételekor tapasztalt hisztéria alapján alighanem Vona Gábor lenne az első számú közellenség, ha beváltaná ígéretét.

4. A Fidesz európai hírű Csepeli kórháza
 
E heti negyedik helyezettünk alighanem csupán azért nem került dobogóra, mert a kampány végéhez közeledve egyre inkább az orbitális parasztvakítás veszi át a korábbi józan, észérvekre épülő politikai párbeszéd helyét. (Muhaha.) A Fidesz „Ellopták Budapestet” című brosúrája majd kificcen az ember kezéből, annyi csúsztatás van benne, mi azonban csak egyet emelnénk ki. Azt mégpedig, amely úgy szól, hogy „Az MSZP-SZDSZ által bezárt európai hírű kórházak és intézetek: …- Csepeli Kórház”. Azon ugyebár lehet vitatkozni, jó ötlet volt-e bezárni a sziget egyetlen fekvőbeteg ellátásra is alkalmas (?) intézményét, na de, hogy a csepeli ispotály az omladozó liftaknáival meg a hadikórház-fílingjével már a 2004-es nyugdíjazása előtt sem tartozott az európai, de még a honi elitbe sem, az olyan biztos, mint a halál. Ha értik, mire gondolunk.

5. Az MDF "ízléstelensége"
 

Ennek az ízléstelen bigámista násztáncnak a „célja nem más, mint befogni Bokros Lajos száját” – mondta csütörtök este Dávid Ibolya, az Magyar Demokrata Fórum elnökasszonya Bokros „Munkahelyteremtő” Lajos portréja előtt állva, amelyen a közgazdász professzor ajkait sorrendben egy narancssága, egy barna és egy piros tapasz ragasztja össze. No persze nem Dávid vagy a Fórum készül házasodni (mondjuk az SZDSZ-el), egyúttal elhallgattatni az igazság bajuszos bajnokát, hanem a csúnya „nagyok”, akik úgy akarnak boldogulni, hogy még nyolcig sem képesek elszámolni, megakadnak hétnél. Apropó: vajon mi okból került éppen a Jobbikot jelképező barna tapasz a kompozíció közepére?Ha már.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását