2024. május 18. - Erik, Alexandra
Nem lesz könnyű dolga Spaller Endrének, a Fidesz angyalföldi jelöltjének a választáson. Azt a Tóth Józsefet kell megvernie, aki 1994 óta polgármestere a 13. kerületnek, és 2002 óta legyőzhetetlen a voksolásokon. Spaller Endrét kérdeztük.
2010. március 29. hétfő 11:59 - Pénzes Dávid
Mi a legkomolyabb probléma az ön angyalföldi választókörzetében és milyen megoldásokat kínál erre?

Angyalföldön ugyanaz a probléma, ami országszerte: sokakat elbocsátanak állásukból, vagy attól kell féljenek, hogy bedől a hitelük, és érdemi segítséget senkitől sem kapnak. Nem nőnek a jövedelmek, az egészségügyi intézményekben hosszúak a várólisták, és még sorolhatnánk. Mindezek megoldása az, ha egy új kormányt választunk. Egy olyan kormányt, amelyik tud kormányozni.

Milyen kérdésekkel találkozik helyi szinten, mi érdekli leginkább az embereket?


Spaller Endre önmagáról
„Az életem, a hobbim, a munkám a politika. Sokan furcsának találják ezt, mert a politikáról az a nézet terjedt el, hogy megosztja az embereket, és mindenki kicsit tartózkodó a politikusokkal. Szerintem nem rosszabb, mint bármelyik szakma. Mindig azt gondoltam, hogy csak elhivatottság kell hozzá, és akkor fel sem merül, hogy az ember mással foglalkozzon. Aztán megtapasztaltam, hogy az igazán sok erőt az adja, amikor az ember a kardcsörgések szünetében kap egy köszönőlevelet, megnyit egy kiállítást, meghívják az otthonukba olyanok, akiknek tudtam segíteni. Avagy, ha nem is sikerül mindig mindent elérnem, sokan megállítanak és kezet fognak velem, hogy legalább valaki kiállt az igazukért. Ilyenkor különösen örülök, hogy az a munkám, ami a hobbim, abban a világban élek, ahova a szenvedélyem húz. Máshogy talán nem is menne.”
Az embereket leginkább a saját problémáik érdeklik. Azt kérdezik tőlem, hogy lesz-e több munkahely, olcsóbb lesz-e a rezsi. Emellett persze sokan fel vannak háborodva a korrupciós ügyek miatt is. A közpénzek elherdálása a kerületet is elérte, az ügyészség öt ügyben nyomoz különösen nagy értékre elkövetett hűtlen kezelés ügyében.

Milyen jövőképet nyújt a kerületében élőknek, mire helyezi a hangsúlyt?

Hiszem, hogy Angyalföldnek a győztes oldalon a helye. A következő években soha nem látott gazdasági növekedés előtt áll Magyarország. Ebből kell minél többet ide hoznunk a kerületbe. Az ország nagy cégeinek egy jelentős része a kerületbe van bejelentve, itt fizet adót. Ha ők fejlődnek, munkahelyeket teremtenek, új piacokat találnak, itt fognak több adót fizetni. Csak ebből lehet pénzünk még több panelfelújításra, egészségügyre, és a nyugdíjasok támogatására.

Mire számít, mik az esélyei?

Jó esélyeim vannak. Az embereknek elegük van a korrupcióból, a megszorításokból, a válságból. Érzik, hogy itt Angyalföldön is változtatni kell.

Ismeri az MSZP jelöltjét, Tóth Józsefet személyesen? Mit tart Tóth úr előnyének és mit a hátrányának?

Az MSZP jelöltjét ismerem, hiszen együtt dolgozunk az önkormányzat képviselőtestületében. Tóth úr előnye az ismertsége. A hátránya is nagyjából ez, hiszen az emberek tudják, hogy a kerületből ő volt az, aki megszavazta a 13. havi nyugdíj elvételét, a távhő támogatás elvételét, a vizitdíjat, az ÁFA emelést, és még sorolhatnánk. Nem ezért küldték őt a választók a parlamentbe, és talán ezért is gondolkodnak sokan a változtatáson.
***

Itt elolvashatja Navracsics Tiborral, Balsai Istvánnal, Szanyi Tiborral, Varga Mihállyal, Pokorni Zoltánnal és Molnár Gyulával készült választási interjúinkat.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását